İlyas Salman internette gündem oldu. Yurttaşlar arama motorlarında, " İlyas Salman kimdir? İlyas Salmankaç yaşında, nereli? İlyas Salman öldü mü? İlyas Salman'ın eşi kimdir? İlyas Salman'ın kaç çocuğu ar? İlyas Salman hangi filmlerde rol aldı" sorularını aratıyor. Peki, İlyas Salman kimdir? İlyas Salmankaç yaşında, nereli? İlyas Salman öldü mü? İlyas Salman'ın eşi kimdir? İlyas Salman'ın kaç çocuğu ar? İlyas Salman hangi filmlerde rol aldı? İşte tüm merak edilenler...

Ilyas Salman-1

İLYAS SALMAN KİMDİR?

İlyas Salman 1050 yılında Malatya ili Arguvan ilçesi Asar köyüde doğmuştur. Uzun yıllardır oynadığı Kürt tiplemeleri nedeniyle Kürt olarak kabul edilmiş ve bunu açıkça yazanlar da olmuştur. Ancak 2007 yılında kendi yazısında ve kitabında Alevi Türkmen bir aileden gelen bir ateist olduğunu belirtti.

Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Devlet Konservatuvarı'nı son sınıfta bıraktı. Oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başladı. Uzun yıllar sinema oyunculuğunda, köylü tiplemeleri ile tanındı. Sinema oyunculuğunun yanı sıra yönetmenliğini yaptığı iki sinema filmi bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli tarzda şiirleri ve türkü albümleri bulunmaktadır. Ankara Birlik Tiyatrosu'nda 1997'den 2000 yılına kadar sahneye çıkmıştır. Son olarak Hasretim Sansürlüdür isimli bir şiir kitabı ve Türksolu dergisindeki makalelerinden oluşan Kırmızı Beyaz isimli bir kitabı çıkmıştır.

Yeni Gümüşhane Valisi Aydın Baruş kimdir? Yeni Gümüşhane Valisi Aydın Baruş kimdir?

Ilyas Salman Eşi

İLYAS SALMAN'IN EŞİ KİMDİR?

İlyas Salman, Gülser Salman ile evlidir ve Devrim adında bir kızı, Temmuz Ali adında bir oğlu vardır.

Ilyas Salman Öldü Mü

 İLYAS SALMAN ÖLDÜ MÜ?

Hakkında öldüğü yönünde iddilar çıkan İlyas Salman sosyam medya hesabından açıklama yaptı, Salman açıklamasında Beni seven arkadaşlar üzülmesin, gayet iyiyim. Sevmeyenler de beni periyodik olarak öldürmek gibi lüzumsuz işlerle uğraşmak yerine baskı oluştursunlar da şu kızcağız bulunsun artık. Bir işe yaramış olurlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi