Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB), Avrupa Birliği destekli “İstihdam için Mesleki Eğitim Programı”nın (İMEP 2) detaylarını paylaşmak üzere bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, Genel Sekreter Erdoğan Özen ve Proje Koordinatörü Sinem Aslan Doğanoğlu’nun yanı sıra İMEP Proje Uzmanları Nuran Senar ve Aydın Türkoğlu da katıldı.

İmep 2 (3)

Toplantıda, Ankaralı esnaf ve sanatkarlarla Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere yönelik yapılabilecek faaliyetler masaya yatırıldı. Hüseyin Ar, konuşmasında, “İMEP 2 Programında Yeşil ve Dijital Dönüşüme (İkiz Dönüşüm) yönelik kurslar açılması esnaf ve sanatkârlarımızın geleceği açısından çok önemlidir” dedi. Dijital ve yeşil dönüşümün, rekabet avantajı sağlamak ve çevresel etkileri azaltmak adına gerekli olduğunu vurguladı.

Çankaya’da Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Ertelendi Çankaya’da Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Ertelendi

İmep 2 (2)

Ar, iş yerlerinin ihtiyaçları doğrultusunda bir yol haritası belirlemenin önemine dikkat çekti. “Çalışanlarımızın dijital dönüşüm ve yeşil uygulamalar konusunda eğitilmesi şarttır” diyerek, projeden bütçe ayrılmasının kritik olduğunu ifade etti. Ayrıca, iş gücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda mesleki eğitimle nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması gerektiğini belirtti.

İmep 2 (1)

İMEP 2 projesinin yaklaşık 57 ay süreceği ve mülteciler ile ev sahibi toplulukların sürdürülebilir geçim kaynaklarına erişimini kolaylaştırmayı amaçladığı açıklandı. Proje, esnaf ve sanatkarların kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek istihdam imkanlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Bu toplantı, Ankara’daki esnafın gelecekteki ihtiyaçları için önemli bir adım olurken, katılımcıların büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Kaynak: Haber Merkezi