Gündem

İş Bankası çöktü mü? İşcep neden açılmıyor?

İş Bankası çöktü mü? İşcep neden açılmıyor? soruları İş Bankası kullanıcıları tarafından sorgulanıyor. 15 Ekim 2024 tarihinde İş Bankası'na erişim sorunu yaşayan vatandaşlar araştırma yapıyor. Peki, İş Bankası çöktü mü? İşcep neden açılmıyor? İşte detaylar...

Abone Ol

15 Ekim 2024 Salı günü İş Bankası mobil uygulamasına giriş yapmak isteyen kullanıcılar bağlantı hatası ile karşılaştı. İş Bankası'na erişim sorunu yaşayan vatandaşlar araştırma yapıyor. Peki, İş Bankası çöktü mü? İşcep neden açılmıyor? İşte detaylar...

İŞ BANKASI ÇÖKTÜ MÜ?

15 Ekim 2024 Salı günü İş Cep uygulamasında bazı sorunlar yaşandı. Konuyla ilgili İş Bankasından ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

İŞCEP NEDEN AÇILMIYOR?

İşcep uygulamasında  işlem yapan bazı kullanıcılar, "İşleminizin sonucu gösterilemedi. İşleminiz gerçekleşmiş olabilir, parasal bir işlem yaptıysanız hesap hareketlerinizi kontrol etmenizi öneririz.(264669)" gibi bir uyarıyla karşılaştı.

İŞ BANKASI NE ZAMAN KURULDU?

Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan İş Bankası, Atatürk'ün direktifleriyle İzmir Birinci İktisat Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda 26 Ağustos 1924 tarihinde kuruldu. İş Bankası ilk Genel Müdürü Celal Bayar'ın liderliğinde iki şube ve 37 personel ile hizmete başladı.

İŞ BANKASI'NIN KURULUŞ SERMAYESİ NEREDEN GELDİ?

Bankanın kurucuları arasında Mustafa Kemal Atatürk'ün yanı sıra taahhüt ettikleri sermayenin en az %10'unu ödeyen 36 kişi bulunuyordu. Tüm Hindistan Müslüman Birliği tarafından Türk Kurtuluş Savaşı'na destek amacıyla gönderilen paradan geriye kalan 250.000 lira, Atatürk'ün bankaya sağladığı sermayeyi oluşturdu.