İsrail bayrağı özellikle İsrail devletinin kuruluşundan 5 ay sonra kabul edilmiştir. Bu kabul durumu 28 Ekim 1948 tarihine dayanır. İçerisinde yer alan belli renkleri ve aynı zamanda Sembol üzerinden ifade edilir. Peki ne anlama gelir bu renkler ve semboller? İşte detaylar...

110000040809112

İSRAİL BAYRAĞININ ANLAMI NEDİR?

Her ülkenin bayrağının bir anlamı olması ile bu doğrultuda İsrail bayrğınında belli bir anlamı yer alır. Bunlar içerisinde aydınlık, dürüstlük, barış ve masumiyet gibi ifadeler yer alır. Aynı zamanda içerisinde güven, sadakat, bilgelik ve benzeri gibi değişik anlamlarında olduğunu ifade etmek mümkün. Bunlar kuruluşu ile İsrail ülkesi için bayrak adına temsil edilmiş anlamlardır.

BAYRAKTA HANGİ RENKLER BULUNUR?

Bir Ortadoğu ülkesi olarak öne çıkan İsrail için bayrak beyaz renk üzerine mavi renk ile bütünleşmiştir. Aynı zamanda bu Mavi gök mavisi olarak ifade edilir. Bayrağın alt ve üstünde yatay olarak iki çizgi halinde mavi renk bulunur. Bu rengin ortasında ise mavi bir Davut yıldızı yer alır. Bu şekilde sade bir görüntü ile İsrail ülkesini temsil eder.

İngiltere’de sandık çıkış anketlerine göre seçimleri İşçi Partisi kazandı İngiltere’de sandık çıkış anketlerine göre seçimleri İşçi Partisi kazandı

41tl-MFWMDL._UF1000,1000_QL80_

İSRAİL BAYRAĞI RENKLERİNİN ANLAMLARI NEDİR?

İsrail bayrağının üzerinde iki değişik renk yer alır. Bu renkler tüm bayrağı kapsayan beyaz ile üstüne yerleştirmiş mavi renkten oluşur. Bununla beraber bayrağın üzerindeki renklerin belli bir anlamları vardı. Tabii ayrı ayrı tek bir anlam üzerinden ifade edilmediğini söylemek gerekir. Çünkü bunlar içerisinde dürüstlük, Barış, aydınlık, sadakat, bilgelik ve masumiyet gibi daha pek çok anlam öne çıkar. Bütün bu erdemleri bir araya toplamış yapı ve anlam üzerinden kabul edilen bayraklar içerisinde gelir.

Mavi renk: "koyu gök mavisi" olarak tanımlanır ancak bazı İsrail bayrakları daha açık veya koyu olabilmekte. Bayrak, ilk defa 1891'de Siyonist Hareket'in bayrağı olması için tasarlandı. Temel tasarımda, mavi veya bazen lacivert beyaz olan şeritler, Yahudi dua şalı olan Tallit'i  asvir etmektedir. Tam ortadaki sembol ise, 1897'de Birinci Siyonist Kongresi tarafından kabul edilen, bir Yahudi sembolü olan Davut'un Yıldızı'dır . Bayraktaki iki mavi şerit Fırat ve Nil nehirlerini temsil ettiği iddia eden görüşler de vardır ancak bu Saqr Abu Fakhr'a göre bu bir mitten ibarettir.

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen