JÜRGEN KLOPP KİMDİR?

Jürgen Norbert Klopp  16 Haziran 1967, Stuttgart doğumlu, Alman eski futbolcu ve teknik direktördür.

Jürgen K

Birkaç yıl amatör olarak futbol oynadıktan sonra Klopp, 1990'dan 2008'e kadar 1. FSV Mainz 05 kulübünde önce oyuncu olarak, 2001'den itibaren de antrenör olarak çalıştı. 2004'te FC Mainz'ı ilk kez Bundesliga'ya taşıdı. 2008 yılında Borussia Dortmund'a geçti. Dortmund ile 2011 ve 2012'de Bundesliga şampiyonu oldu. 2012'de Almanya Kupası'nı da kazanarak sezonu çifte şampiyonluk ile tamamladı. Ayrıca Dortmund ile 2012/13 futbol sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ulaştı.

J K

Jürgen Klopp, Ekim 2015'ten Haziran 2024'e kadar FC Liverpool'un baş antrenörlüğünü yapmıştır. Kırmızı-beyazlı takım ile 2019'da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2020'de İngiltere şampiyonluğunu ve 2021 yılında FA Cup'ı kazandı. Klopp, Ottmar Hitzfeld ve Jupp Heynckes'ten sonra Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı başarabilen üçüncü Alman çalıştırıcı oldu.

J J J

Klopp, Gegenpressing'in dikkate değer bir savunucusudur; bu sayede takım, topu kaybettikten sonra yeniden toparlanmak yerine hemen topu geri kazanmaya çalışır. Taraflarının baskı ve yüksek hücum performansına atıfta bulunarak "heavy metal" futbolu oynadığını söyledi. Klopp ana ilham kaynağının İtalyan teknik direktör Arrigo Sacchi ve eski Mainz teknik direktörü Wolfgang Frank olduğunu belirtti. Duygunun önemi Klopp'un menajerlik kariyeri boyunca altını çizdiği bir konu ve coşkulu kenar çizgisi kutlamalarıyla hem hayranlık hem de kötü şöhret kazandı.

Jürgen Klopp 1

Rıza Çalımbay kimdir? Rıza Çalımbay kimdir?

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİNİ SONLANDIRDI

Jürgen Klopp,

Son olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'u çalıştıran Alman teknik direktör Jürgen Klopp, teknik direktörlük kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi