Çaykur'dan çay fiyatlarına zam! Güncel fiyatlar ne kadar oldu? Çaykur'dan çay fiyatlarına zam! Güncel fiyatlar ne kadar oldu?

Haberin içeriğinde ‘emlakçı’ diye bahsedilen kişinin 2011 yılından itibaren ‘kaçak emlakçılık’ yaptığını ifade eden Akçam, “Emlak danışmanları hiçbir zaman fiyatları belirleyen taraf olmamıştır” dedi.

Hakan Akçam (1)-2

İlan portalı üzerinden evini kiraya veren kişiye ulaşarak kira fiyatını yükseltme teklifinde bulunan kişinin haberlerde emlak danışmanı diye verilmesini eleştiren ATEM Başkanı Hakan Akçam, konuya ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. Kira fiyatını yükseltme teklifinde bulunan ismin odalarına kayıtlı olmadığına dikkat çeken Akçam, mesleklerinin itibarına zarar verilmeye çalışıldığına değindi.

Emlakk1 (1)

MESLEKTAŞLARIMIZLA İLGİLİ ALGI YARATMAK İSTENMESİ MANİDAR BULUNMUŞTUR

Akçam yaptığı açıklamada, “Ankara’da internete koyduğu ilanla evini 15 bin 850 TL’ye kiraya vermek isteyen S.K. kendisine ulaşan emlakçının, ‘evini 20 bin TL kiraya verebilirim’ teklifini sosyal medyada paylaşarak, fahiş fiyat artışını emlakçılar yapıyor propagandası ile Bakanlığa şikayette bulunmuş olup yapılan araştırmalarda sözde ev sahibi olan şahsın 2011 yılından itibaren kaçak emlakçılık yaptığı tespit edilmiştir” dedi.

Emlakk1 (4)

Akçam açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kendisinin bu şekilde kaçak olarak ev kiralama işi yaptığını belirledik, bahse konu evin de kendisine ait olmadığına rastlanmıştır. İlan portallarıyla görüşmelerimizde de yazılan mesajın arşivlerinde olmadığı tespiti yapılmıştır. Hiçbir zaman emlak danışmanları fiyatları belirleyen taraf olmayıp meslektaşlarımızla ilgili algı yaratmak istenmesi manidar bulunmuştur, her meslekte böyle insanlar olabilir.”

Ticaret Bakanlığı'nın ‘gerekirse ilave tedbir alırız’ açıklamasına ilişkin ise Akçam, “Meslek Odaları olarak bizde katkıda bulunmak isteriz” dedi.  

Kaynak: Haber Merkezi