KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Kanlı Ay tutulması, Ay'ın tamamen Dünya'nın gölgesine girdiği ve bakır kırmızısı bir renge büründüğü gök olayına verilen isimdir.

Kanli Ay

Cep telefonları, siber saldırıların hedefinde mi? İşte cevabı Cep telefonları, siber saldırıların hedefinde mi? İşte cevabı

KANLI AY TUTULMASININ KEHANETLERİ NELER?

Tarih boyunca, özellikle eski kültürlerde ve inançlarda, bu nadir gökyüzü olayı genellikle kehanetlerle ilişkilendirilmiştir. İşte bazı kültürlerde Kanlı Ay tutulmasına yüklenen kehanetler:

Birçok eski medeniyet Kanlı Ay'ı büyük felaketlerin, savaşların veya doğal afetlerin habercisi olarak görmüştür. Özellikle Mezopotamya, Çin ve Maya kültürlerinde Kanlı Ay'ın yıkıcı olayları tetiklediğine inanılırdı.

Son 2 bin yılda yaşanan bütün 'Kanlı Ay Tutulmaları'nın beraberinde büyük felaketler getirdiğine inanılır. 1492'de soykırıma uğrayan Yahudiler İspanya'dan göçe zorlanmış, 1948'de Filistin'de bağımsızlıklarını ilan edip İsrail'i kurmuş, 1967'de Mısır, Ürdün ve Suriye'yle 'Altı Gün Savaşları'nda karşı karşıya gelmişler.
 Antik Roma ve Çin'de, Kanlı Ay'ın kralların veya imparatorların ölümü ya da büyük bir siyasi değişimin işareti olduğuna inanılırdı.

Süper Kanli Ay22

 İncil'in Vahiy Kitabı'nda, Kanlı Ay, kıyametin bir işareti olarak tanımlanır. Hristiyanlıkta bazı mezhepler, Kanlı Ay tutulmalarını kıyamet ve Mesih'in ikinci gelişinin işareti olarak yorumlamıştır.

Var olan inanca göre son 2000 yılda gerçekleşen bütün 'Kanlı Ay Tutulmaları' beraberinde büyük felaketler getirdi. Endtime Ministeries başkanı Irvin Baxter 'İncil bize son 2000 yılda gerçekleşen bütün 'Kanlı Ay Tutulmaları'nın büyük felaketlere yol açtığını öğretti. Bu seferki tutulma son 2000 yılın en büyük kehanetlerinden birine sahip. Dünya'yı büyük felaketler bekliyor.' diyor.

Süper kanlı ay tutulması ne zaman? Süper kanlı ay tutulması nedir, nasıl oluşur? Süper kanlı ay tutulması ne zaman? Süper kanlı ay tutulması nedir, nasıl oluşur?

Bazı mitolojilerde Kanlı Ay, kötü ruhların veya şeytani güçlerin dünyaya hükmedeceği bir dönemi başlatacağına inanılırdı.

Eski kültürlerde, özellikle Aztekler gibi medeniyetlerde, Kanlı Ay dönemlerinde tanrıların öfkelendiğine inanılır ve bu öfkeyi yatıştırmak için kurban törenleri düzenlenirdi.

Süper Kanli Ay

 Modern spiritüel topluluklarda ise Kanlı Ay, kişisel ve toplumsal düzeyde büyük değişimlerin yaşanacağı bir zaman olarak görülür. Bu kehanetler, genellikle ruhsal dönüşüm, yeni başlangıçlar veya eski enerjilerin temizlenmesi gibi pozitif anlamlar taşır.

Bu tür inançlar, günümüz bilimsel anlayışına göre tamamen batıl ve semboliktir. Ancak tarih boyunca pek çok kültür ve toplum, gökyüzündeki bu olağanüstü olayı metafizik anlamlarla doldurmuş ve çeşitli kehanetler üretmiştir.

Muhabir: Buse SARI