KARİYE CAMİİ NEREDE?

Kariye Camii İstanbul'un Fatih ilçesinin Edirnekapı semtinde yer alan bir cami, eski Orta Çağ Rum Ortodoks kilisesi ve müze.

Malatya Barosu 100 Yaşında Malatya Barosu 100 Yaşında

00003 İstanbul Kariye Müzesi Turizm Bakanlığı Arşivi

KARİYE CAMİİ HANGİ GÜNLER İBADETE AÇIK?

enel Müdürlükten yapılan açıklamada, Kariye Camisi'nde, çok yoğun ziyaretçi talebi nedeniyle, yarın itibarıyla "Koruma Amaçlı Ziyaretçi Yönetim Planı" uygulamasına geçildiği belirtildi.

Açıklamada, "Kariye Camisi, cuma günleri yalnızca ibadete açık olacak. Diğer günler, vakit namazlarından 15 dakika önce turistik ziyaret durdurulacak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve ibadet için gelen Müslüman yabancılar camiye ücretsiz girebilecek." bilgilerine yer verildi.

KARİYE CAMİİ ULAŞIM KOLAY MI? EDİRNEKAPI'DAN NASIL GİDİLİR?

20240506Aw197953

Anadolu Yakası'ndan gelenler için:

Yerli ve yabancı ziyaretçiler Eminönü'nde bulunan 31E, 32, 336E, 36KE ve 37E numaralı otobüsleri kullanarak Edirnekapı durağına ulaşabilirler. 5-10 dakikalık bir yürüyüşün ardından Kariye Camii'ne kolaylıkla ulaşılabilir.

Avrupa Yakası'ndan gelenler için:

Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece veya Zeytinburnu bölgelerinden gelenler, herhangi bir metrobüs ile Edirnekapı durağında inebilirler. Metrobüsten indikten sonra üst geçidi kullanarak sağ tarafa yönelin ve yaklaşık 5 dakikalık bir yürüyüşle Kariye Camii'ne varabilirsiniz.

Ayrıca, bu bölgeye birçok farklı minibüs ve otobüs seferiyle de ulaşmak mümkündür.

Kaynak: Haber Merkezi