Kastamonu’da Çatalzeytin ile Taşköprü sınırları içerisinde bulunan Koru Yaylası, muhteşem manzarasıyla doğa severleri adeta mest ediyor. 4 mevsimin aynı günde yaşandığı Koru Yaylası'ndaki güzellikler havadan görüntülendi.
Kastamonu’da, Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği öncülüğünde Kastamonu Üniversitesi ile Taşköprü Belediyesinin ortaklığında yürütülen çalışmalar ile “macera rotası” belirleniyor. İlk olarak Araç ilçesinde 33 yayla üzerinde gerçekleştirilen rotalama çalışmalarının ardından Taşköprü ilçesinde de rota belirleme çalışmaları yapıldı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal’ın liderliğinde, Erzurum’un İspir Belediyesi kültür turizm elçisi Bülent Erkan, Artvin’in Yusufeli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Emin Bülbül ile Yusufeli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Sporcusu Erkan Akyürek, Taşköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Lütfi Gültekin ve Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Selçuk Oğuz, Taşköprü ilçesinin tarihi ve turistik yerleriyle ilgili çalışma yaptı.

Bu çerçevede Çatalzeytin ile Taşköprü ilçeleri sınırlarında bulunan Koru Yaylası'na rotalama çalışması için çıkan ekip, muhteşem manzarasıyla adeta insanı mest eden doğayla karşılaştı. Flora çeşitliği ile yaban hayatının da üst seviye de olduğu Koru Yaylası'nda ormanlık alanda bir süre yürüyüş yapan ekip, ardından Su Batan Mağarası'nı gezdi. Su Batan Mağarası'nda bir süre incelemelerde bulunan ekip, ardından yaylada hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla görüştü. Bölgede kampta kuran ekip, Koru Kayası zirvesine çıkarak keşif yaptı. Koru Kayası zirvesinde Karadeniz’i de gören ekip, 4 mevsimin yaşandığı yaylada unutulmaz bir gün geçirdi.

Pursaklar’da ata tohumlarından elde edilen sebzeler sergileniyor Pursaklar’da ata tohumlarından elde edilen sebzeler sergileniyor

İHA

Editör: İrem Akbaş