Kayseri'nin Danışmentgazi Mahallesi'nde yaşanan ve şehri derinden sarsan bir olayla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önemli açıklamalarda bulundu. Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiaları üzerine, vatandaşlar sokaklara döküldü ve tepki gösterdi. Kayseri Valiliği Kamuoyu Duyurusu yayınladı ve  Suriye uyruklu şahsın gözaltına alındığı açıklandı. 

G R W Ofl6A Y A A B Y0 T

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, mağdur olarak belirtilen 7 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğun, kardeşleri ve annesiyle birlikte emniyet birimleri tarafından koruma altına alındığı belirtildi. Ayrıca, olayın ardından çocuğa ve ailesine psikososyal destek sağlanması için uzman ekiplerin görevlendirildiği ifade edildi.

G R Y V H Q Z W M A Azg B T

Açıklamada, olayın emniyet birimlerine intikal ettiği anda il müdürlüğü ekiplerinin ivedilikle harekete geçtiği kaydedilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne, emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır. Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız."

Kaynak: Haber Merkezi