Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, kent kültürü, yönetim anlayışı ve yerelin bilgisi gibi konular masaya yatırıldı. Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve birçok önemli isim katıldı.

Akk Yürütme Kurulu (7)

AKK Yürütme Kurulu Toplantısı Keçiören’de Düzenlendi

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun ikinci toplantısı, Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli katıldı. Etkinlik, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Akk Yürütme Kurulu (6)

Pedallar kalp sağlığı için döndü Pedallar kalp sağlığı için döndü

Yöneticilerin Rolü ve Kent Kültürü

Açılış konuşmasında Mansur Yavaş, bir belediye başkanının ya şehri abad edeceğini ya da harab edeceğini belirtti. Yavaş, “Deneyip yanılmayla yönetim kamuda olmaz. Yöneticilerin, kendilerini yönlendirecek danışmanlara ihtiyaçları vardır” diyerek Ankara Kent Konseyi’nin önemine vurgu yaptı.

Akk Yürütme Kurulu (1)

Keçiören’in Geleceği İçin Çalışmalar

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, toplantının kent açısından önemini vurgulayarak, “Kentin ruhuyla, habitatıyla özdeşleşecek ne yapabiliyoruz, bunun peşindeyiz” dedi. Özarslan, Keçiören’in ve Ankara’nın geleceğine sahip çıkma konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Akk Yürütme Kurulu (2)

Yerelin Bilgisi ve Belediyecilik

Prof. Dr. İlhan Tekeli, Türkiye’de belediyeciliğin yeni bir döneme girdiğini ifade ederek, yerelin bilgisinin önemine dikkat çekti. “Türkiye’de 26 tane bölge kalkınma ajansı var. Yerelin bilgisi, performansı artırır ve belediyenin görevleri arasında bulunmalıdır” dedi.

Akk Yürütme Kurulu (3)

Fikir Birliği ve Ortak Akıl

Toplantıda, çalışma grupları ve kent konseyi meclisine dair konular da ele alındı. Kent kültürü ve estetiğini geliştirmek için istişare ve ortak akılla karar alma konusunda fikir birliğine varıldı. Yürütülecek çalışmalarda konunun uzmanlarından yararlanılacağı ve bilimsel yöntemlerden vazgeçilmeyeceği vurgulandı.

Akk Yürütme Kurulu (4)

Bu toplantı, Ankara’nın geleceğine yönelik önemli adımların atılacağı bir platform sağladı. Kentin ruhunu ve kültürünü koruma adına yapılan çalışmalar, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle daha da güçlendirilecektir.

Akk Yürütme Kurulu (5)

Kaynak: Haber Merkezi