Keçiören Belediyesi, Ramazan ayının coşkusunu ilçenin her noktasına yayarak, çeşitli etkinliklerle vatandaşlarını bir araya getiriyor. İlçede kurulan iftar çadırlarının yanı sıra, çocuklar için özel olarak hazırlanan atölyelerle de Ramazan’a anlam katılmaya devam ediliyor.
Keçiören Belediyesi Ramazan’ı Çocuklarla Birlikte Kutluyor
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Ramazan ayının manevi atmosferinin tüm ilçeye yayılmasını sağlamak için kapsamlı etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Başkan Özarslan, çocukların Ramazan’ı en iyi şekilde geçirebilmeleri için özel atölyeler hazırladıklarını söyledi. “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı unutmadık. Onlar için oyunlarla ve etkinliklerle değerlerimizi öğretmeye çalışıyoruz. Bu nedenle tüm çocuklarımızı Ramazan’ın ruhunu öğrenebilecekleri atölyelerimize bekliyoruz” dedi.
Çocuklar, Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor
Ramazan ayının manevi havasını çocuklara öğretmek amacıyla Keçiören Belediyesi, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Çocuk Atölyesi açtı. 7-10 yaş arası çocukların katılabileceği atölye, her gün 12:00-16:00 saatleri arasında açık. Atölyede çocuklar, atık malzemelerden Ramazan feneri yapımı, bilye turnuvası, çini atölyesi gibi yaratıcı etkinliklere katılıyor. Ayrıca, “Ramazan hakkında ne biliyoruz?” adlı bilgi yarışmasında, çocuklar hem eğleniyor hem de Ramazan hakkında bilgiler ediniyor.
Çocuklar İçin Unutulmaz Bir Ramazan Deneyimi
Keçiören Belediyesi, çocukların hem eğlenerek hem de öğrenerek Ramazan’ı dolu dolu yaşamasını sağlıyor. Katılmak isteyen aileler, atölyelere telefonla başvurarak kayıt yaptırabiliyor. Ebeveynler, 0312 359 00 36 ve 0312 380 43 25 numaralı telefonlardan detaylı bilgi alabiliyor.
Keçiören Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri, ilçede yaşayan her yaştan vatandaşa keyifli ve anlam dolu bir Ramazan deneyimi yaşatmaya devam ediyor.