Çocuk Hakları, Hayvan Hakları, Sanatsal ve Sosyal Etkinlikler’den sorumlu Yönetim Kurulu üyesi, gazeteci Şükran Sarıkaya’nın önderliğinde düzenlenen sergiye, 35 resim sanatçısı toplam 67 yapıtla katıldı. 

Keçiörende Sergii (4)

Serginin açılışında konuşan Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, sanat dallarının, insanların şiddete karşı şiddetsiz yöntemlerle mücadele edebilmelerine güç kattığını belirterek şunları dile getirdi.

Keçiörende Sergii (3)

“Öncelikle Keçiören Belediye Başkanlığına, sanatçılarımıza, Yönetim Kurulu üyemiz Şükran Sarıkaya’ya, açılışa katılan sanat dostlarına teşekkür ediyoruz.

Yapıtlara baktığımızda güzel yürekleri görmeliyiz. Her yapıt için bir roman ve bir öykü yazılabilir, hatta bir roman ve öykü bile yetmeyebilir. Kesin olan bir şey var, her yapıt için makale, şiir yazılabilir, şarkı, türkü yapılabilir.

Mamak’ta Kentsel Dönüşüm Tamamlandı: 267 Konutun Tapu Teslimleri Başladı Mamak’ta Kentsel Dönüşüm Tamamlandı: 267 Konutun Tapu Teslimleri Başladı

Hiçbir sanat dalı, şiddetin önlenmesinde elbette tek başına çözüm olamaz. Şiddetin önlenebilmesi için eğitim, iletişim, örgütlenme, demokrasi, adalet, ekonomi ve güvenlik konularında sorun bulunmamalıdır. Ancak, başta resim, heykel, fotoğraf, müzik ve spor gibi sanat dallarında, güzel sanat alanlarında uğraşanların, şiddetten uzak, sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve barış içinde yaşamak, şiddete karşı şiddetsiz yöntemlerle karşı çıkmak konularında güçlerinin ve dirençlerinin arttığına inanıyorum. Herkesin” sanatçı kişiliği” kazandığı gün, şiddetsiz yaşamak kolaylaşacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kahramanları, Cumhuriyeti koruyarak ve demokrasiyi geliştirmeye çalışarak bugünlere ulaşmamızı sağlayanları onurla ve teşekkürle anıyorum. Çünkü, onlar olmasaydı, hiçbirimiz bugün burada olamayacaktık. Hepinizi kucaklıyorum, alınlarınızdan öpüyorum.”

Keçiörende Sergii (1)

Sergiye Katılan Resim Sanatçıları

Ali Özkan, Barış Kanlıca, Büşra Şerif Oruç,  Ceyhan Karagöz, Can Cebeci, Ersin Yaman, Figen Abiş, Halil Akkurt, Hasan Rüzgar, Hüseyin Bilgin, Hilal Koçak, Kasım Sarıkaya, Metin Aşıkkutlu, Mehmet Yavuz, Neriman Şahin, Nesibe Yakut, Nilüfer Cengiz, Nisanur Doğan, Oğuzhan Akova, Özlem Tarı, Ramazan İlhan, Ramesha Muradi, Samiye Kahraman, Selahattin Önder,  Semir Avcı, Sevgi Gültekin, Sevtap Binay, Serdar Öztürk, Sibel Keçeli, Sultan Özateş, Şükran Sarıkaya, Tuncer Yılmaz, Tevfik Aydoğan, Uğur Halıcı, Ümit Dilek Aydoğan.

Kaynak: Haber Merkezi