Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Haziran 2024 enflasyon verileri ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) yıllık bazda %71,60 artış gösterirken, aylık bazda ise %1,64 artış kaydedildi.

G Ri5 P M E X I A Eh Jtx

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yıllık %50,09 artarak ekonomideki üretici maliyetlerindeki yüksek ivmeyi ortaya koydu; aylık artış ise %1,38 olarak gerçekleşti.

G Ri4Yh Q X0 A A 4Ru

Bu veriler doğrultusunda, Temmuz ayı için kira artış oranı belirlendi. 12 aylık TÜFE verisinin %65,07 artmasıyla birlikte, kira artış oranı da %65,07 olarak uygulanacak. Bu durum, kira sözleşmesi yenilenen ev ve işyeri kiracıları için önemli bir mali yükü beraberinde getirecek. Örneğin, 15 bin TL olan bir ev kirası 24.760 TL'ye yükselecek.

G Ri9 L Vi Wc A Ek3H Q

Garanti BBVA 'Türkiye'nin En İyi Nakit Yönetimi Bankası' seçildi Garanti BBVA 'Türkiye'nin En İyi Nakit Yönetimi Bankası' seçildi

Enflasyon verilerinin ayrıca kamu görevlileri ve emekliler için belirleyici olduğu bilgisi de kamuoyuna yansıdı.

G Rj V Xe1 W I A Ec6Xz

Buna göre, işçi ve Bağkur emeklilerine %24,73,

memur ve memur emeklilerine ise %19,31 oranında zam yapıldı.

En düşük memur maaşı da 36.460 TL olarak güncellendi.

tüik h-üfe açııkladı

Türkiye ekonomisi için kritik olan bu veriler, gelecek aylarda alınacak ekonomik tedbirlerin de belirlenmesinde etkili olacak. Ekonomi yönetimi ve piyasa aktörleri, enflasyonun yarattığı bu yüksek baskıyı azaltmak için çeşitli önlemler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi