Şahan Gökbakar’ın davasında karar belli oldu! Şahan Gökbakar’ın davasında karar belli oldu!

Avrupa'da kış saati uygulamasına geçişler yakında başlayacak. Peki, Türkiye'de kış saati uygulaması geri gelecek mi? 2024 kış saati uygulaması ne zaman? İşte detaylar...

Kış Saati Uygulaması 3

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı.

Kış Saati Uygulaması

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDEN KALKTI?

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre, Türkiye'de 2016'dan bu yana kalıcı yaz saati uygulaması geçerli olmaktadır. Bu nedenle Türkiye'de 2022 yılında da kış saati uygulanmayacak ve saatler geri alınmayacak. Ülkemizde gün ışığından daha fazla yararlanılabilmesi için kış saati uygulaması kaldırıldı. Yaz saatinde daha fazla gün ışığından yararlanılıyor.

Kış Saati Uygulaması 2

KIŞ SAATİ UYGULAMASI GERİ GELECEK Mİ?

Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilmeyecek. Bu yüzden saatler geri alınmayacak.

Kaynak: Haber Merkezi