Asayiş

KISKAÇ-25 Operasyonlarında 20 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye karşı yürütülen "KISKAÇ-25" operasyonlarının devam ettiğini ve 11 ilde 20 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik düzenlenen son operasyonlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, "KISKAÇ-25" adı verilen operasyonda 11 ilde gerçekleştirilen baskınlarda 20 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bu operasyon, Adana, Ankara, Antalya, Çorum, Elazığ, İstanbul, İzmir, Ordu, Samsun, Kahramanmaraş ve Van illerinde geniş bir şekilde yürütüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinasyonunda yapılan çalışmalar sonucunda, yakalanan şüphelilerin örgütün sözde "Askeri Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlar ve kripto haberleşme programı "ByLock" kullanarak iletişim kurdukları belirlendi. Ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranma kayıtları bulunan şüpheliler arasında önemli isimler yer aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederek, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" dedi. Bakan Yerlikaya, kahraman polislerin milletin duasıyla hareket ettiğini ve operasyonların tüm hızıyla süreceğini vurguladı.