Gündem

KPSS atanmak için en az kaç puan gerekir?

KPSS 2024 Ön Lisans Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, milyonlarca aday, atanmak için kaç puan gerektiğini merak ediyor. Peki, KPSS atanmak için en az kaç puan gerekir? İşte detaylar...

Abone Ol

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024 Ön Lisans sınavının sona ermesiyle birlikte adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. ÖSYM, KPSS 2024 Ön Lisans sonuçlarını açıkladı. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, ön lisans tercih döneminin ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, KPSS Ön Lisans puanı ile nerelere girilir? İşte detaylar...

KPSS 2024 ÖN LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI

1 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı’nın değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 20 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Adaylar, KPSS sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecek.

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS 2024 ÖN LİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS 2024 Ön Lisans sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca aday KPSS 2024 Ön Lisans tercih tarihlerini araştırmaya başladı.

KPSS Ön Lisans tercihleri için henüz bir tarih açıklaması yapmadı.

ÖN LİSANS MEZUNU KPSS NERELERE ATANIR?

Ön Lisans mezunları; düz memur, sekreter, zabıta ve icra katibi, infaz koruma memuru, mübaşir, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, destek personeli, hizmetli, büro memuru, danışma memuru gibi mesleklere yeterli puana sahip olması halinde başvuru yapabilir.

KPSS ÖN LİSANS PUANI İLE NERELERE GİRİLİR?

KPSS ön lisans mezunu olan ve sınavlara katılan adaylar; Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, MEB, Belediyeler, Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer birçok kadroya başvuru yapabiliyor.

KPSS ATANMAK İÇİN EN AZ KAÇ PUAN GEREKİR?

KPSS tercihleri için her ne kadar herhangi bir alt baraj bulunmasa da bazı kamu kuruluşları 4/B memur alımları için en az 70 puan şartı koyabiliyor. İşçi alımlarında bu baraj 60 puana çekilebiliyor. Bugüne kadar yapılan alımlara bakıldığında ise 65-70 puan sınırının pek altına düşülmediği görülebiliyor.

KPSS 2024 ÖN LİSANS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

KPSS 2024 Ön Lisans tercih kılavuzu henüz ÖSYM tarafından yayımlanmadı.

KPSS ÖN LİSANS ATAMA PUANLARI

KPSS tercihlerini kabul eden ve yerleştirme işlemlerini gerçekleştiren ÖSYM atama puanlarını erişime açmıştı. KPSS Ön lisans atama puanları kadro ve şehirlere göre farklılık göstermektedir.

ATAMA PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ