Televizyon

Kurtlar Vadisi Amerikan Dizisinden uyarlama mı?

Oktay Kaynarca, Kurtlar Vadisi'nin uyarlama olduğunu açıkladı. Kurtlar Vadisi, Wiseguy dizisinden esinlenerek yapıldı.

Abone Ol

Candaş Tolga Işık'ın Kafa TV'deki yeni programı Fenomen'e katılan Oktay Kaynarca, Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı Çakır karakterinin ölüm sürecini anlattı. Ünlü oyuncu programda Kurtlar Vadisi'yle ilgili kimsenin bilmediği bir gerçeği de açıkladı. Kaynarca, dizinin Amerikan yapımı Büyük Tuzak (Wiseguy) isimli diziden uyarlama olduğunu söyledi.

Kurtlar Vadisi, uluslararası kriz haberleriyle, işlediği konularla, oyuncularıyla ve karakterleriyle Türk televizyon tarihinin en efsane yapımlarından biri. 2003 yılında yayın hayatına başlayan dizi, Necati Şaşmaz, Oktay Kaynarca, Özgü Namal gibi birçok ünlü ismi ekranlara taşıdı. Türkiye, Polat'ı, Memati'yi, Abdülhey'i, Erhan'ı, Elif'i severek izledi. Bu karakterlerden biri de Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı Laz Ziya'nın damadı Süleyman Çakır'dı. Efsane karakter, 8 Nisan'da Cerrahpaşalı Halit tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştü. Bu ölüm ise herkesi o dönem yasa boğmuştu. Her yıl ölüm yıl dönümünde Çakır, Türkiye'nin farklı yerlerinde anılıyor.

KURTLAR VADİSİ AMERİKAN DİZİSİNDEN UYARLAMA ÇIKTI!

Oktay Kaynarca, Kurtlar Vadisi'nin Amerikan yapımı Büyük Tuzak dizisinden uyarlama olduğunu açıkladı. "O zamanlar TRT'de 'Büyük Tuzak' diye bir dizi oynuyordu. Bu dizi Amerikan formatıydı. Sonra Osman'ın yanına gittim, 'Böyle bir dizi var, iyi formatlanırsa kıyamet koparır' dedim" sözleriyle ilk kez bu gerçeği açıkladı.

Büyük Tuzak, 1987'den 1990'a kadar yayınlanan ve orijinal ismi Wiseguy olan bir dizidir. Dizi, bir ajan olan Vinnie Terranova'nın mafyaya sızarak içerden bilgi toplamaya çalışmasını konu alıyor. Vinnie, mafyanın çeşitli kollarında etkisini artırırken, ajanlık kimliğini gizlemeye çalışıyor. Dizinin başrolünde Ken Wahl yer alırken, Jonathan Banks'in canlandırdığı Frank McPike karakteri, Vinnie'nin mentorüdür. Bu karakterler, Kurtlar Vadisi'nde Polat Alemdar ve Abdülhey Çoban ile benzerlikler taşımaktadır.

KURTLAR VADİSİ KARAKTERLERİ İLE BÜYÜK TUZAK'TAN BENZER KARAKTERLER

Polat Alemdar (Kurtlar Vadisi) - Vinnie Terranova (Büyük Tuzak)

Polat, derin istihbarat ve mafya ilişkileri içinde görev yapan bir ajan. Vinnie ise FBI için çalışan bir ajan olup mafyanın içine sızarak içerden bilgi toplamaya çalışıyor.

Süleyman Çakır (Kurtlar Vadisi) - Mel Profitt (Büyük Tuzak)

Süleyman, Polat’ın en yakın dostlarından biri; Mel Profitt ise mafyanın güçlü isimlerinden biri.

Memati Baş (Kurtlar Vadisi) - Sanny Steelgrave (Büyük Tuzak)

Memati, Polat’ın en büyük düşmanlarından biri; Sanny ise mafyanın içinde yükselmiş bir karakter.

Abdülhey Çoban (Kurtlar Vadisi) - Frank McPike (Büyük Tuzak)

Abdülhey, Polat’ın sağ kolu; Frank ise Vinnie’nin mentorü.

Elif (Kurtlar Vadisi) - İlgili Karakter (Büyük Tuzak)

Elif, Polat’ın aşkı ve hikayenin duygusal yanını temsil eden bir karakter; Büyük Tuzak’ta benzer bir kadın figürü de yer alıyor.

Bu benzerlikler, her iki dizinin de karakter derinliği ve karmaşık ilişkiler üzerine kurulu olduğunu gösteriyor. Her iki yapım da izleyicilere güçlü ve unutulmaz karakterler sunuyor.