Asayiş

Kuyu-26 Operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

İstanbul’da düzenlenen "KUYU-26" operasyonunda 8 kişi yakalandı. Operasyonda ruhsatsız silahlar ve fişekler ele geçirildi.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen "KUYU-26" operasyonunun detaylarını paylaştı. Abdurrahman Ay liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik yapılan baskında 8 şüpheli yakalanırken, 6'sı tutuklandı. Operasyon, suç örgütlerinin faaliyetlerine karşı kararlılıkla devam eden mücadelenin bir parçası olarak dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen "KUYU-26" operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Operasyon, Abdurrahman Ay’ın liderliğini yaptığı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün koordinesinde yapılan operasyonda 8 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 6’sı tutuklanırken, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonun ayrıntılarına göre, şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yağma, tehdit, işyerine yönelik el bombalı saldırı ve mala zarar verme suçları işledikleri tespit edildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, "Organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun, bu örgütleri çökertip adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Kahraman polisleri tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.