Asayiş

KUYU-29 Operasyonu: 14 Gözaltı!

Jandarma, Muğla merkezli suç örgütüne büyük darbe indirdi. Operasyon kapsamında 14 şüpheli yakalandı.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla merkezli organize suç örgütüne yönelik önemli bir operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Jandarma Genel Komutanlığı'nın koordinesinde düzenlenen "KUYU-29" operasyonunda, Ahmet Tanyel liderliğindeki "Yılmazlar" suç örgütü çökertildi. Operasyon sonucunda 14 şüpheli yakalanarak adalete teslim edildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, organize suç örgütü "Yılmazlar"a yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da duyurduğu "KUYU-29" operasyonu kapsamında, Muğla'nın yanı sıra Trabzon, Antalya ve İzmir illerinde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyon sırasında, örgüt üyelerinin Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren işletmelere baskı ve cebir uyguladığı belirlendi.

Operasyon sonucunda, suç örgütü üyelerinin işlediği suçlar arasında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kasten yaralama", "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti", "6136 sayılı kanuna muhalefet" ve "nitelikli yağma" yer aldı. Yapılan baskınlarda, 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda cep telefonu, senet, ruhsat, plaka, POS cihazı ve hard disk ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren jandarma personeline teşekkür ederek, "Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.