KYK yurt başvuru sonuçları 2024,  24 Ağustos tarihinde başvuruların sonra ermesiyle merak konusu oldu.   Peki, KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, Yurtkur KYK yurt yerleştirme sonuçları 2024-2025 hakkında detaylar...

KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kyk 1 (1)

KYK yurt başvuru sonuçları, başvuruların 24 Ağustos tarihinde tamamlanmasının ardından  Eylül ayının ilk haftasına kadar erişime açılması bekleniyor.  KYK yurt başvuru sonuçları geçtiğimiz yıl 13 Eylül'de açıklanmıştı. 

KYK yurt başvuru sonuçlarının hemen akabinde kesin kayıt süreci başlayacak. Bu süreçte kesin kayıtlarını yapmayanların yerine yedek yerleştirmeler yapılacak. Yedek yerleştirmeler yıl boyunca devam edecek.

2024 YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! 2024 YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!

2024-2025 KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NEREDEN SORGULANACAK?

Kyk2-1

KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet aracılığıyla öğrenilebilecek. Örgün eğitime kaydı olmayan, öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma alan, sabıka kaydı bulunan, 6 ay ve daha fazla hapis cezası bulunan, bulaşıcı hastalığı olan, akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayan, yurt başvurusunda bulunduğu belediye sınırları içerisinde ailesi ikamet eden öğrenciler, KYK yurt imkanından faydalanamayacak.

KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Haber Merkezi