Lille, hangi ülkenin futbol takımıdır? Bu takımın teknik direktörü kim? Kadro değeri ne kadar? İşte merak edilenler...

LILLE HANGİ ÜLKENİN TAKIMI?

L İ L L E

Ferdi Kadıoğlu, Brighton'da ilk golünü attı! Ferdi Kadıoğlu, Brighton'da ilk golünü attı!

Lille Olympique Sporting Club yaygın olarak LOSC , LOSC Lille veya kısaca Lille olarak anılır, Fransız futbolunun en üst ligi olan Ligue 1'de mücadele eden Lille , Hauts-de-France merkezli bir Fransız profesyonel futbol kulübüdür. Lille, iç saha maçlarını 2012'den beri Stade Pierre-Mauroy'da oynamaktadır.

50.186 kişilik, açılır kapanır çatılı mekan, Fransa'nın dördüncü büyük futbol stadyumudur.

NE ZAMAN KURULDU?

Lille, 1944 yılında Olympique Lillois ile SC Fives'ın birleşmesi sonucu kuruldu. Her iki kulüp de Fransız 1. Ligi'nin kurucu üyeleriydi ve Olympique Lillois ligin ilk şampiyonuydu . Kulübün en başarılı dönemi, teknik direktörler George Berry ve André Cheuva liderliğindeki takımın 1946'daki Lig/Kupa çifti de dahil olmak üzere yedi büyük kupa kazandığı ve La Machine de Guerre ( Fransızcada "Savaş Makinesi") olarak bilindiği savaş sonrası dönemde 1946'dan 1956'ya kadar olan on yıldı. 2011'de bir çifte şampiyonluk daha kazanan , 2021'deki dördüncü lig şampiyonluğunun yanı sıra ilk Fransız süper kupasını kazanan Lille, 21. yüzyılın dördüncü en iyi Fransız kulübüdür.

L İ L L E2

LİLLE’DE HANGİ OYUNCULAR VAR, KADRO DEĞERİ NE KADAR?

Fransa Ligue 1’in dikkat çeken takımlarından olan Lille yeni sezonda Bruno Genesio ile anlaştı. Tecrübeli teknik adam henüz takımıyla resmi maça çıkmadı.

Lille’de takımın birinci kalecisi 22 yaşındaki Lucas Chier olurken savunma hattında ise Bafode Diakite, Alexandro, gibi önemli oyuncular bulunuyor.

Sağ bekte Taiga Santos ve geçtiğimiz sezon Trabzonspor’da forma giyen Thomas Meunier oynarken Fransız ekibinde orta sahadaki geniş rotasyonlu bir kadrosu bulunuyor.

L İ L L E3

Ön liberoda Benjamin Andre, Mukau, Miramon gibi oyuncular bulunurken merkez orta saha olarak Bouhaddi, Ethan Mbappe gibi oyuncular bulunuyor.

Orta sahada güçlü fiziği ve hücum yönüyle dikkat çeken bir diğer isim on numara pozisyonunda görev yapan Angel Gomes olurken Lille’in forvet hattında Jonathan David, Mohamed Bayo, Andrea İlic ve Trevis Dago bulunuyor.

Lille’in kadro değeri transfermarkt verilerine göre 236 milyon Euro olurken takımdan yakın zamanda 62 milyon Euro bedelle Leny Yoro ayrıldı.

Kaynak: Haber Merkezi