Karadeniz'de av yasağı başladı! Karadeniz'de av yasağı başladı!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde son dönemde etkili olan soğuk hava ve don olayları nedeniyle limon ihracatının 8 Nisan 2025 tarihi itibarıyla geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Ticaret Bakanı-1

Ticaret Bakanlığı 8 Nisan 2025 tarihli kararla limon ihracatını geçici olarak durdurdu

Açıklamada, özellikle Adana, Mersin ve Hatay gibi önemli tarım bölgelerinde yaşanan don vakalarının, limon üretimini olumsuz etkilediğine dikkat çekildi. Bu durumun, iç piyasada arz güvenliği ve fiyat dengesi açısından risk oluşturduğu belirtilerek, Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli olarak ihracatın durdurulmasına karar verildiği ifade edildi.

Limon Ihracatını

Spekülatif fiyat artışlarına karşı önlem

Bakanlık açıklamasında, tarımsal ürünlerde iç ve dış piyasa gelişmelerinin yakından takip edildiği vurgulanarak, spekülatif fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla dış ticaret araçlarının gerektiğinde devreye sokulacağı belirtildi.

Muhabir: Haydar Demirtaş