Paris 2024 Olimpiyatları'na damgasını vuran isimlerden biri olan Lin Yu-ting,hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki, Lin Yu- ting kimdirLin Yu- ting kaç yaşında? Lin Yu- ting diskalifiye mi edildi. İşte tüm merak edilenler...

LİN YU- TİNG KİMDİR?

Lin Yu-ting 13 Aralık 1995 doğumlu Tayvanlı boksördür .

Yeni Gümüşhane Valisi Aydın Baruş kimdir? Yeni Gümüşhane Valisi Aydın Baruş kimdir?

Li̇n Yu Ti̇ng.jpeg2

Lin, Asya Oyunları'nda iki altın madalya ve Asya Amatör Boks Şampiyonası'nda bir altın madalya kazanmanın yanı sıra IBA Dünya Boks Şampiyonası'nda iki kez altın madalya elde etti. 2024 Yaz Olimpiyatları'nda Çin Taipei'yi temsil ederek 4 Ağustos 2024'te Bulgar boksör Svetlana Staneva'yı mağlup ederek kadınlar 57 kilogram kategorisinde en azından bronz madalya kazanmayı garantiledi.

Li̇n Yu Ti̇ng.jpeg22

Çocukluk yıllarında Lin, boks sporuna olan ilgisini Hajime no Ippo adlı anime sayesinde geliştirdi. Ayrıca, annesini aile içi şiddetten korumak amacıyla boks öğrenmeye karar verdi.

Lin Yu Ting, 2018'de AIBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda horoz sıklet kategorisinde altın madalya kazandı ve 2019'da tekrar madalya elde etti. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yarıştı ancak madalya kazanamadı.

Lin Yu Ting Jy1Nuz

2023'te, Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından düzenlenen Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'ndan belirtilmemiş cinsiyet uygunluk testlerinde başarısız olduğu gerekçesiyle diskalifiye edildi. Bu diskalifikasyon sonucunda bronz madalyası elinden alındı ve yerine Bulgar boksör Svetlana Staneva'ya verildi.

Li̇n Yu Ti̇ng.jpeg5

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Paris Boks Birimi, bu diskalifikasyonu "ani ve keyfi" olarak nitelendirerek "herhangi bir yasal süreç olmaksızın" gerçekleştirildiğini belirtti. Washington Post, Lin'in ve diğer diskalifiye edilen sporcuların hangi standartları karşılamadığının belirsizliğini koruduğunu ifade etti. IBA, test metodolojisini açıklamadı ve "özelliklerin gizli kalacağını" bildirdi. IBA'nın Olimpiyat statüsü, yönetim sorunları ve algılanan yargılama yolsuzlukları nedeniyle Haziran 2023'te iptal edildi.

Li̇n Yu Ti̇ng

Lin Yu Ting , Tayvan'a döndükten sonra uygunluğunu doğrulayan ek testlerden geçti. 2023 Hangzhou Asya Oyunları'nda başarılı bir şekilde yarışarak Tayvan'ın boksta ilk altın madalyasını kazandı ve uygunluğunu yeniden kanıtladı.

Li̇n Yu Ti̇ng.jpeg4

IBA Dünya Boks Şampiyonası'nda iki kez altın madalya sahibi olan Lin Yu-ting, 2024 Yaz Olimpiyatları'na adını yazdırdı.

Muhabir: Buse SARI