Gündem

M sınıfı ehliyet nedir? Nasıl alınır?

Sürücü adayları, "M sınıfı ehliyet nedir? Nasıl alınır" sorularına yanıt arıyor. Peki, M sınıfı ehliyet nedir? Nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Abone Ol

Ulaşım, insanlık tarihinde önemli bir yere sahiptir. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte tekerlekli araçlar, insanların ulaşım ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılar olmuştur. Ancak trafikte olabilmek için bazı şartlar vardır. Yasal olarak araç sürebilmek için ehliyet şarttır. Peki, M sınıfı ehliyet nedir? Nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

M SINIFI EHLİYET NEDİR?

Trafikte birçok araç görürüz. Kamyon, tır, motor, motorlu bisiklet, araba, transit ve daha birçok sayılabilecek araç türü vardır. Bu araçları kullanmak için ehliyet almak şarttır. Ehliyet olmadan hiçbir araç türü kullanılamaz. Bu durum tehlikeli olduğu kadar yasaktır. Günümüzde bazı araçların kullanımı daha çok yayılmaya başlamıştır. Bunlardan biri motorlu bisiklettir. Genel olarak ulaşımda kullanmaya başlayan motorlu bisiklet 18 yaşından küçüklerin bile kullanabildiği araç haline gelmiştir. M sınıfı ehliyet, saatte 45 km hızın üstünde gitmeyen motorlu bisikletler için alınan ehliyet türüdür.

M Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

Ülkemizde birçok ehliyet türü vardır. Her bir ehliyet türü farklı araçların kullanılmasına imkân tanır. M sınıfı ehliyet türü için de bunu ifade etmek doğru olacaktır. Trafikte görmeye başladığımız motorlu bisiklet aracı için m sınıfı ehliyet çok önemlidir. Çünkü m sınıfı ehliyet olmadan motorlu bisikleti kullanmak yasaktır. M sınıfı ehliyeti ile motorlu bisikletleri kullanmak mümkündür.

M Sınıfı Ehliyet Yaşı Kaçtır?

Normal şatlarda ehliyet yaşı bellidir ve sabit bir yaşta tutulmaktadır. Aracın bulunduğu bazı niteliklerde ise ehliyet yaşı farklılaşabilmektedir. Normalde ehliyet yaşını hepimiz 18 olarak biliriz. Örneğin B ehliyetini almak isteyen birinin 18 yaşında olması gerekir. Fakat B1 ehliyeti almak isteyen birinin en az 16 olması yeterli olacaktır. B1 ehliyeti ile sadece dört tekerlekli motosikletleri kullanmak yasaldır. Dolayısıyla araca göre ehliyet türü ve yaşı da değişmektedir. M sınıfı ehliyeti için de en az 16 yaşında olmak gerekmektedir.

Haber Merkezi