Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan İsrail'e çağrı!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan "İsrail'e silah sevkiyatlarının durdurulması" çağrısı

Abone Ol

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e silah sevkiyatlarının çatışmaları daha da körüklediğini belirterek, "Bugün önceliğimiz, Gazze'de çatışmaları sürdürmek için silah sevkiyatlarının durdurulması ve siyasi bir çözüme dönülmesi olmalıdır” dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Villers-Cotterets şehrinde düzenlenen 19. Frankofoni Zirvesi'nde konuştu. Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılara değinen Macron, İsrail'e yapılan silah teslimatlarının durdurulması çağrısında bulundu. Macron, silah sevkiyatlarının çatışmaları daha da körüklediğini belirten Macron, “Bugün önceliğimiz, Gazze'de çatışmaları sürdürmek için silah sevkiyatlarının durdurulması ve siyasi bir çözüme dönülmesi olmalıdır” dedi.
Macron, Fransa'nın İsrail'e silah sevkiyatı yapmadığını da vurguladı. Gazze'deki durumu ele alarak diplomatik çabaların bir ateşkes sağlanması adına yetersiz kaldığını söyleyen Macron, “Ne yazık ki, söylediklerimiz duyulmuyor. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya da tekrar söyledim ve ateşkesin sağlanamamasının İsrail'in güvenliği açısından bile yanlış bir politika olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.