Sağlık

MAL Kan Grubu Nedir?

İngiltere'de bilim insanları, 50 yıllık çalışmaların sonucunda MAL adı verilen nadir görülen yeni bir kan grubu sistemi keşfettiklerini açıkladı. Yaşanan gelişmenin ardından yeni kan grubu hakkında araştırmalar hız kazandı. MAL Kan Grubu Nedir? MAL Kan Grubu özellikleri neler? İşte merak edilenler...

Abone Ol

MAL KAN GRUBU NEDİR?

MAL Kan Grubu, miyelin ve lenfosit proteinlerinde bulunan AnWj antijenini içeren ve tanınan kan grupları arasında 47. sırada yer alan nadir bir gruptur. Bu yeni kan grubu, AnWj antijeninin uzun bir süre boyunca sır olarak kalmış özelliklerinin keşfiyle ortaya çıkmıştır ve bu durum, yaklaşık 50 yıllık bir merakın son bulduğunu göstermektedir.

Yapılan araştırmalar ve bulgularla, MAL kan grubundan yoksun nadir hastaların tanımlanmasına ve tedavisine olanak sağlayacağı düşünülüyor.

MAL Kan Grubu, Miyelin ve Lenfosit Protein (Myelin and Lymphocyte protein) anlamına gelir. Bu kan grubu, adını bu proteinlerle bağlantılı olan AnWj antijeninden alır.

MAL KAN GRUBU ÖZELLİKLERİ NELER?

MAL genlerinin her iki kopyasında mutasyon bulunan bireyler, AnWj-negatif kan tipine sahip oluyorlar.

Bu, hamile hastada gözlemlenen duruma benziyor. Araştırma ekibi, bu nadir kan grubuna sahip üç hasta daha tespit etti, ancak bu hastalarda mutasyon görülmedi. Bu durum, bazen kan hastalıklarının da antijenin baskılanmasına yol açabileceğini gösteriyor.