Malatya'nın Akçadağ ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen otobüs kazasında 22 kişi yaralandı. Bodrum'dan Van'a seyir halinde olan 34 FA 8808 plakalı otobüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda acil sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi.

trafik kazası-1

Kaza, sabah 05.30 sıralarında Malatya-Kayseri karayolunun Akçadağ ilçesi sınırları içerisindeki Doğanlar Mahallesi yakınlarında gerçekleşti. Bodrum'dan Van'a giden yolcu otobüsü, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu şarampole yuvarlandı.

Kazada otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu 36 yolcudan 22 kişi yaralandı. Yaralıların arasında 3 kişinin durumu ağır olarak bildirildi. Kaza yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Malatya’daki hastanelere kaldırıldı.

trafik kaza

Kazanın nedeni olarak, bazı yolcular şoförün uyuduğunu iddia etti. Olayın detayları ve sürücünün ifadesi ise jandarma ekipleri tarafından araştırılıyor. Kazanın kesin nedeni ise yapılacak teknik incelemelerin ardından belli olacak.

Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemleri alarak trafik akışını düzenledi ve kazanın sebep olduğu olumsuzlukları en aza indirmeye çalıştı.

Sağlık Bakanlığı’nın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya Akçadağ mevkiinde meydana gelen otobüs kazasında 22 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavisi hastanelerimizde devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi