Asayiş

Malatya’daki Traktör Kazasında Hayatını Kaybeden Çocukların Ailesi Adalet İçin Savaş Açtı

Malatya’da 11 yaşındaki bir çocuğun kullandığı traktörün yol açtığı kazada yaşamını yitiren çocukların ailesi, sorumluların tutuklanmasını talep ediyor.

Abone Ol

Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde 24 Temmuz 2024 tarihinde yaşanan trajik traktör kazasında, 11 yaşındaki K.A. idaresindeki traktör, 7 yaşındaki Ada Yıldırım, Gülce Şakar ve Asya Kaya ile 11 yaşındaki Zelal Yıldırım’a çarptı. Kazada Ada ve Zelal Yıldırım hayatını kaybederken, Gülce Şakar ve Asya Kaya yaralandı. Olayın ardından 11 yaşındaki K.A. ifadesinin ardından ailesine teslim edilirken, çocuğun babası Basri A. hakkında tutuksuz yargılama kararı verildi.

Yıldırım ailesi, bu durum karşısında büyük bir üzüntü  yaşıyor. Aile, 8 Ağustos 2024 tarihinde olay yerinde incelemelerde bulunan hakim ve savcının, deliller ve tanık ifadeleri doğrultusunda gerekli adımları atmasını bekliyor. Savcı, diğer çocukların ifadelerinin alınması yönünde talimat verdi ancak ailenin talebi doğrultusunda sorumlu ebeveynlerin tutuklanmasını talep ediyor.

Bakanlık ve jandarmadan alınan bilgilere göre, K.A.’nın babası Basri Ayaz 16 saat gözaltında kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aile, Basri Ayaz ve annenin derhal tutuklanması için avukatları aracılığıyla yetkili makamlara başvurduklarını açıkladı. Jandarma, kazadan sonra ebeveynlerden ifade alınmaması ile ilgili, sürecin taraflar üzerinde daha fazla stres yaratabileceğini belirterek, bu konuda açıklama yaptı.

Yıldırım ailesi, adaletin sağlanması ve benzer olayların önlenmesi için kamuoyunun desteğini bekliyor. Aile, yaşadıkları acının bir daha başka ailelere yaşatılmaması için caydırıcı cezaların verilmesini ve sorumlu kişilerin adalet önünde hesap vermesini talep ediyor.

Yıldırım Ailesi'nin basına ve kamuoyuna son durumu bildiren açıklaması: