Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınma hamleleri ile Mamak’ı tarım ve hayvancılığın şehri yapacak çalışmalara imza atan Mamak Belediyesi,  hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesini sağlayacak projelerle hayvancılık yapanların yüzlerini güldürmeyi hedefliyor.

Mamak Belediyesi’nden Hayvan İşletmecileri Ile İstişare Toplantısı (3)

Mamak Belediyesi Kutludüğün Düğün Salonunda gerçekleşen toplantıya Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten, belediye ziraat mühendisleri, muhtarlar ve Gökçeyurt, Lalahan, Kutludüğün, Kızılcaköy ve Ortaköy’de  hayvancılıkla uğraşan hayvan işletmecileri katıldı. Hayvan işletmecileri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, kırsal alan nüfusunun yaşam standartlarının yükseltilmesine hizmet edecek hayvancılık faaliyetlerini yeniden canlandırılması amacıyla bir hayvancılık modelinin oluşturulması ve bu modelin geliştirilmesi konuları ele alındı. Hayvan üreticileri ve satıcıları tek tek söz aldı ve taleplerini dile getirdi.

Mamak Belediyesi’nden Hayvan İşletmecileri Ile İstişare Toplantısı (4)

“Tarım ve hayvancılığa katkı

Kırsal mahallelerin canlandırılmasını sağlayacak tarım ve hayvancılık çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini kaydeden Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Murat Erten, “Şehirler gücünü kendi merkezinden alıyor. Burada tarım gücümüz, hayvancılık gücümüz, turizm gücümüz, insan gücümüz, ne varsa bunları önce keşfetmemiz gerekiyor. Bizim bu toplantıyla amacımız nedir?, Yeni neslin de tarım ve hayvancılığa yönelmesini sağlamak istiyoruz. Üreticilerimizin de bu alanda yeni teknolojileri görmelerini, öğrenmelerini istiyoruz. İsrafın önlenmesi, gıda kayıpları, tarım ve hayvancılık girişimciliğinin artmasına öncülük etmek istiyoruz. Tarım ve hayvancılık ekonomisinin güçlenmesine katkı sunmak istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, “Köylü Milletin Efendisidir”. Köylü, çiftçi ve çoban kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu noktada Mamak Belediyesi olarak her zaman sizlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Siz üretmemiş olsanız bu ülke ayakta kalamaz. Onun için siz üreticiler çok kıymetlisiniz. Bugüne kadar ülke ekonomisine vermiş olduğunuz katkılardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılca Köyü’nde Kırsal Kalkınma Toplantısı: Kadın Üreticiler Taleplerini İletiyor Kızılca Köyü’nde Kırsal Kalkınma Toplantısı: Kadın Üreticiler Taleplerini İletiyor

Mamak Belediyesi’nden Hayvan İşletmecileri Ile İstişare Toplantısı (2)Mamak Belediyesi’nden Hayvan İşletmecileri Ile İstişare Toplantısı (1)

Editör: İrem Akbaş