Çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğine yönelik koruyucu tedbirlerin artırılması amacıyla Mamak’ta önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde yapılan etkinliğe çeşitli kurumların temsilcileri katıldı ve çocuk güvenliği konusundaki işbirliği güçlendirildi.

Çocuk Güvenliği İçin Toplantı (5)

Mamak’ta çocukların güvenliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mamak Belediyesi, Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mamak Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü ve Mamak Jandarma Komutanlığı’ndan temsilciler bir araya geldi. Toplantıda, okul ve çevresindeki yaya geçidi, trafik lambaları ve oturma bankları gibi fiziki eksikliklerin giderilmesi gerektiği vurgulandı.

Çocuk Güvenliği İçin Toplantı (1)

Yenimahalle Spor Akademisi 28 Eylül’de Başlıyor Yenimahalle Spor Akademisi 28 Eylül’de Başlıyor

Ayrıca, şiddet, istismar ve uyuşturucu gibi tehlikelere karşı rehber öğretmenlerin izlemesi gereken prosedürler üzerinde duruldu. Mamak Belediyesi’ni temsilen toplantıya katılan Sibel Emre, Narin’in trajik ölümü üzerinden çocuk güvenliğine dair alınacak önlemlerin önemini dile getirerek, “Her bir çocuğumuzun güvenliği bizim ortak sorumluluğumuzdur,” dedi. Emre, Mamak Belediyesi olarak bu konuda her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını da belirtti.

Çocuk Güvenliği İçin Toplantı (2)Çocuk Güvenliği İçin Toplantı (3)

Kaynak: Haber Merkezi