Mamak Belediyesi, geleneksel Türk gölge oyunu Karagöz-Hacivat'ı genç nesillere aktarmak için önemli bir etkinlik düzenliyor. Musiki Muallim Mektebi'nde gerçekleştirilecek olan bu kurslar, çocuklara yönelik müzik ve dans etkinlikleriyle zenginleştirilecek. Amacı, kültürel mirasımızı yaşatmak ve çocukların sanatsal yeteneklerini geliştirmek.

Mamak Belediyesi, Karagöz-Hacivat oyununu genç nesillere aktarmak ve yaşatmak amacıyla önemli bir etkinlik düzenliyor. Geleneksel ortaoyununun atası olan bu oyun için tasvir yapımı, doğaçlama ve seslendirme kursları Musiki Muallim Mektebi'nde gerçekleştirilecek. Ayrıca, çocuklar için dans ve enstrüman kursları da sunan Mamak Belediyesi, her yaştan Mamaklıyı bu kurslara bekliyor.

Kültürel Mirasımızı Yaşatıyoruz
Mamak Belediyesi, kültürel mirasımıza sahip çıkarak önemli bir etkinliğe daha imza atıyor. Yüzyıllardır Anadolu'da her yaştan insanın sevgisini kazanan Karagöz-Hacivat oyunu, Mamaklılarla buluşarak genç nesillere aktarılacak. Karagöz-Hacivat, toplumsal yaşamı, mizahı ve kültürü yansıtan önemli bir gelenek olarak Türkiye’nin mirasları arasında yer alıyor.

Kurslarda, Karagöz-Hacivat tasvir yapım dersi, seslendirme, ortaoyunu, doğaçlama çalışmaları ve oyun çalışmaları gibi dersler verilecek. 31 Ekim’e kadar devam edecek olan kurs kayıtları, 08:00-17:00 saatleri arasında Musiki Muallim Mektebi'nde kabul edilecek. Ayrıca, kurs sonunda katılımcılara belge verilecek.

Mansur Yavaş’tan Gıda Güvenliği Konferansı Mansur Yavaş’tan Gıda Güvenliği Konferansı

Çocuklara Ücretsiz Sanat Kursları
Mamak Belediyesi, 8-14 yaş arası çocuklar için de müzik ve dans alanında ücretsiz sanat kursları sunuyor. Musiki Muallim Mektebi’nde verilecek bu kurslara çocuklar kayıt yaptırabilecek. Ney, keman, bağlama, gitar, piyano gibi enstrümanların yanı sıra halk dansları ve şan gibi farklı alanlarda eğitimler verilecek.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle çocukların sanatsal yeteneklerini keşfetmeleri, özgüven kazanmaları ve eğlenceli bir ortamda sosyalleşmeleri hedefleniyor. Kayıt işlemleri yine Musiki Muallim Mektebi'nden yapılabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi