İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 1990 yılında İşletme Fakültesi’ne yatay geçiş yaparak aldığı diplomasını “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle iptal etti. Bu karar, siyasi arenada geniş yankı uyandırırken, İmamoğlu’nun hukuki süreç başlatacağı bildirildi.

Paşinyan: Azerbaycan'la barış anlaşmasını imzalamaya hazırım Paşinyan: Azerbaycan'la barış anlaşmasını imzalamaya hazırım

Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu (1)

Yavaş’tan Destek: “Bu Haksızlığı Kabul Etmiyorum”

İmamoğlu’na ilk destek mesajı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan geldi. Yavaş, açıklamasında kararın demokrasiye zarar verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Ekrem Başkanımıza yapılan bu haksızlığı kabul etmiyorum. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki kararımı, bu hukuksuzluk ortadan kalkana kadar askıya alıyorum.”

Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu (3)

CHP: “Hukuka Aykırı Karara Karşı Mücadele Edeceğiz”

CHP’den yapılan açıklamada, kararın hukuki istikrara zarar verdiği ve demokrasiye aykırı olduğu ifade edildi. Genel Merkez’in süreci yakından takip edeceği ve hukuki adımların atılacağı duyuruldu.

Ekrem İmamoğlu ise açıklamasında, kararın siyasi olduğunu savunarak, hukuki mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirtti. İstanbul Üniversitesi’nin kararına karşı yargı yoluna başvurulacağı bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi