Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanlığı adayını belirlemek için düzenlediği ön seçime 20 milyon civarında seçmenin katılması, siyasi gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu. Bu süreçte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak hükümete erken seçim çağrısı yaptı.
Mansur Yavaş’tan hükümete erken seçim çağrısı !https://t.co/sG66lSjUZe #SONDAKİKA #borsa #tutuklandı, dayanışma, Çağlayan Adliyesi
— Güçlü Anadolu Gazetesi (@Gucluanadolugzt) March 23, 2025
Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel, Dilek İmamoğlu, Mansur Yavaş,İstanbul
Recep Tayyip Erdoğan, Serbest, Akın Gürlek, CHP, Kent Uzlaşısı, yolsuzluk pic.twitter.com/9OC0f8kK5K
Mansur Yavaş: "Erken Seçimin Zamanı Geldi"
Yavaş, yaptığı açıklamada “20 milyon civarında insan bugün gidip zorunlu olmadığı bir sandıkta oy kullanıyorsa, erken seçimin zamanı çoktan gelmiştir” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, muhalefet cephesinde büyük yankı uyandırırken, erken seçim tartışmalarını da yeniden gündeme getirdi.
Ekrem İmamoğlu tutuklandı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturma ve ardından tutuklanma kararının açıklanması, muhalefet cephesinde tepkilere yol açtı.
İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu’nun "rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, kişisel verileri hukuka aykırı kaydetme ve suç örgütü kurma" suçlamaları kapsamında görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Bu gelişme, CHP içinde bir hareketlilik yaratırken, partinin gerçekleştirdiği ön seçime rekor düzeyde katılım sağlandı.
Erken Seçim Tartışmaları Alevlendi
CHP’nin ön seçimine yüksek katılımın ardından yapılan erken seçim çağrısı, Türkiye’deki siyasi gerginliği artırdı. Mansur Yavaş, bu katılımın halkın değişim isteğini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek "Türkiye’de değişim isteği artık görmezden gelinemez" dedi.