MasterChef Türkiye'de bu hafta elenmemek için zorlu bir mücadeleye girişti ve bu süreçte günün yemeği olarak Flying Noodles belirlendi. İşte Flying Noodles ne olduğu, nasıl yapıldığı ve gerekli malzemeleri hakkında bilmeniz gerekenler:

Kara Ağaç Destanı 18. bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kara Ağaç Destanı 18. bölüm fragmanı yayınlandı mı?

G V Sfox O Xc A Avp Dd

Flying Noodles Malzemeleri

-Soğan
-Sarımsak
-Zencefil
-Havuç
-Kabak
-Yeşil chili biber
-Kırmızı chili biber
-Susam yağı Shinkiang sirkesi
-Fermente pirinç suyu
-Karides
-Lemongrass
- Pok choy

Karides suyu için:

-Karides kabukları (ayıklanacak)
-Tavuk suyu
-Mısır nişastası

Noodle için: 

-Yumurta 
-Un 
-Tuz

Kızartmak için:

-Ayçiçek yağı

Sos için:

 -Soğan
-Sarımsak
-Tuz
-Zencefil
-Light soya sos
-Kecap manis
-Oyster sos
-Fish sauce
-Toz şeker / esmer şeker (opsiyonel)

G V Sfox G W8 A Em Z M O

Flying Noodles Nasıl Yapılır?

Noodle için 100 gr un, 1yumurta ve bir tutam tuzdan hamur yapılır. Makarna makinasında 3 numaraya kadar açılır. Noodle kısmından uzun olacak şekilde çekilir. Ayçiçek yağı kızdırılır. Noodle çubuğa sarılır, alt kısmı bir kase içine konulur ve hepsi bir tencereye yerleştirilir. Üzerine kızgın yağ dökülür. Rengi dönüp sabit durana kadar kızartılır. Ardından servis tabağına alınır.
Sos için havanda sarımsak biraz tuzla dövülür. İçine ince kıyım zencefil ve soğan konulur. Ardından soslar hafif tatlı olacak şekilde ayarlanarak konulur. İsteğe bağlı biraz toz yada esmer şeker konulabilir. Karides ayıklanır, kuyruğu üstünde bırakılır. Kabukları tavuk suyuna konulur ve ısıtılır.
Wok tavaya susam yağı konulur, sarımsak sotelenir, karidesler konulur ardından zencefil ve soğan eklenir. Biraz sotelenip, ince uzun kesilmiş
havuç, kabak, mantarlar, chili biber ve kapya biber konulur.
Hazırlanan sos eklenir. Poh choylar konulur. Sirke ve fermente pirinç eklenir. Biraz sotelenip, mısır, nişasta ile bağlanmış tavuk suyu eklenir. 
Kızartılan noodleların olduğu tabağa konulur ve servis edilir.

G V Sfox W W4 A Ak W Yf

Flying Noodles, hem lezzetli hem de doyurucu bir yemektir. MasterChef Türkiye’de bu haftanın yemeği olarak seçilmesi, yarışmacıların yeteneklerini ve yaratıcılıklarını sergilemeleri için mükemmel bir fırsat sundu. Evde de bu tarife göre Flying Noodles yaparak lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi