Televizyon

MasterChef karalahana çorbası tarifi! Karalahana çorbası nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Masterchef yarışmasının dün akşam yayınlanan bölümünde yarışmacılar Trabzon’daydı ve konsept Karadeniz yemekleriydi. Yapılan yemekler arasında Karadeniz mutfağının vazgeçilmez çorbası karalahana çorbası da vardı. Peki, Karalahana çorbası nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte detaylar...

Abone Ol

KARALAHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 bağ karalahana

 1 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı su (Karalahanayı haşlamak için)

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

1 adet havuç

1 adet patates

Yarım yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı pilavlık bulgur

Yarım çay bardağı mısır

Yarım su bardağı barbunya

6 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı mısır unu

Yarım su bardağı su (Mısır unu ile karıştırmak için)

YAPILIŞI

Karalahana yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Tuzlu suda 15 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür. Ardından bir tencereye sıvı yağı koyulur. İnce doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur. Küp küp doğranmış havuç ve patateslerde sırasıyla eklenip kavrulur. Salça ve baharatlar da eklenerek karıştırılır. Ardından haşlanmış ve suyu süzülmüş karalahanalar tencereye eklenir ve orta ateşte bir süre daha kavrulur.

Ardından bulgur, haşlanmış mısır ve barbunya da eklenir ve karıştırılır. 6 su bardağı sıcak su da ilave ederek karıştırılır ve yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirilir.Karalahana çorbasının pişmesine yakın mısır unu bir kasede yarım su bardağı su ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır ve çorbanın içerisine eklenir. Mısır unu eklenen çorba 5 dakika daha pişirilir.  Kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve servis edilir.