Kültür Sanat

MasterChef Türkiye Biryani yemeği nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye'nin 31 Temmuz Çarşamba akşamı yayınlanan son bölümünde, dördüncü grupta yer alan 10 yarışmacı adayı ana kadroya girebilmek için bir kez daha ikili etapta mücadele verdi. Şeflerin yapmalarını istediği biryani yemeği hakkında araştırmalar hız kazandı.

Abone Ol

Masterchef'te 31 Ağustos'ta yayınlanan yeni bölümünde Hint mutfağına ait yemekler yapıldı. Bu yemekler arasında Biryanivatandaşların dikkatini çekti. İşte biryani yemeğine ilişkin detaylar...

BİRYANİ MALZEMELERİ NELER?

Tavuk için;

750 gram kemiksiz tavuk kalça
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay kaşığı zencefil
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı ezilmiş kakule
1,5 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı kimyon
Zeytinyağı
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz

Pilav için;

4 yemek kaşığı tereyağı
1 tane havuç
1,5 su bardağı basmati pirinç
1 tutam safran
2-3 tane karanfil
1 çay bardağı süt
1 tane defne yaprağı
1,5 çay kaşığı tuz
1 tane çubuk tarçın

BİRYANİ YAPILIŞI VE TARİFİ

Tavuk ve tüm marinasyon malzemeleri derin bir kaba alınır. Tüm malzemelerin tavukla bütünleşmesi sağlanır. Streç filmle üzeri kapatıldıktan sonra buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir.

Pirinçleri yıkayıp suları süzülür. Orta boyutta bir tencereye pirinçler konulur. Üzerine karanfil, çubuk tarçın, defne yaprağı konulur. Üzerine biraz geçecek kadar su eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Pirinçlerin hafif pişmesine özen gösterilmelidir, fazla pişmesi durumunda pilavın kıvamı bozulacaktır.

Pirinçlerin fazla suyu süzdürülür ve kenarda dinlendirilir. 

Süt ve safran bir kaseye alınır. Başka bir tencerede tereyağı eritilir ve rendelenmiş havuç ilave edilir. Havuçlar yumuşayınca marine edilen tavuklar ilave edilir. Üzerine süt ve safran eklenir.

Birkaç dakika bu şekilde pişirildikten sonra üzerine pirinçler baharat ve tuz ilave edilir. Tencerenin üzerine bez konularak kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. 

15-18 dakika sonra ocaktan alınarak dinlendirilir.