Kim kimdir?

Mehmet Salih Tatlıcı kimdir?

Mehmet Salih Tatlıcı'nın hayatı merak ediliyor. Peki, Mehmet Salih Tatlıcı kimdir? Mehmet Salih Tatlıcı kaç yaşında, nereli? Mehmet Salih Tatlıcı'nın serveti ne kadar?

Abone Ol

İş insanı Mehmet Salih Tatlıcı merak edilen isimler arasında. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Mehmet Salih Tatlıcı kimdir? Mehmet Salih Tatlıcı kaç yaşında, nereli? Mehmet Salih Tatlıcı'nın serveti ne kadar? Mehmet Salih Tatlıcı'nın mal varlığı ne kadar? Mehmet Salih Tatlıcı ne zaman öldü? Mehmet Salih Tatlıcı neden öldü'' sorularını aratıyor. Peki, Mehmet Salih Tatlıcı kimdir? Mehmet Salih Tatlıcı kaç yaşında, nereli? Mehmet Salih Tatlıcı'nın serveti ne kadar? Mehmet Salih Tatlıcı'nın mal varlığı ne kadar? Mehmet Salih Tatlıcı ne zaman öldü? Mehmet Salih Tatlıcı neden öldü? İşte tüm merak edilenler...

MEHMET SALİH TATLICI KİMDİR?

Mehmet Salih Tatlıcı 1931 yılında Diyarbakır'da doğmuştur. Diyarbakır'da yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Salih Tatlıcı, 1960'lı yıllarda İstanbul'a gelerek ticarete atıldı. Pastane işletmeciliği yaparak kazandığını gayrimenkule yatırarak önemli gayrimenkullere sahip oldu. Salih Tatlıcı, iki evlilik yapmış ve bu evliliklerden toplam 4 çocuğu olmuştur.

Salih Tatlıcı 2009 yılında tedavi amacıyla gittiği Londra'da 22 Şubat tarihinde ölmüştür. Salih Tatlıcı Forbes Dergisi tarafından 2006 yılında Türkiye'nin en zengin 27. kişi olarak gösterilmişti. Ölümünün ardından, ikinci eşi Nurten ve oğlu Uğur tarafından Salih Tatlıcı Vakfı adında bir vakıf kurulmuştur.

MEHMET SALİH TATLICI'NIN SERVETİ NE KADAR?

İstanbul'da 1960'lı yılların ortalarında açtığı tatlıcı dükkanıyla iş hayatına atılan ve 1980'li yıllara gelindiğinde Türkiye'nin sayılı zenginleri arasına giren Salih Tatlıcı'nın 2009 yılındaki ölümünün ardından bıraktığı yaklaşık 3 milyar dolarlık miras ailesini böldü.