Kim kimdir?

Melisa Şenolsun kimdir?

Frankurt Türk Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda LCV film performansından dolayı En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Melisa Şenolsun hakkında araştırmalar hız kazandı.

Abone Ol

Peki, Melisa Şenolsun kimdir? Melisa Şenolsun kaç yaşında, nereli? İşte tüm merak edilenler...

MELİSA ŞENOLSUN KİMDİR?

Melisa Şenolsun 24 Eylül 1996, İzmir doğumlu, Türk oyuncudur.

KARİYER HAYATI NASIL BAŞLADI?

24 Eylül 1996 tarihinde İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezundur. Kendisi gibi oyuncu olan Efecan Şenolsun'la kardeştir.

Kariyerine 2015 yılında yayımlanan Tatlı Küçük Yalancılar adlı dizi ile başladı. İzmir Gelişim Koleji mezunu olan Melisa Şenolsun, Uğur Mumcu Bornova Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. Kiralık Aşk dizisinde "Sude" karakterini canlandırdı.

Daha sonra ise Umuda Kelepçe Vurulmaz adlı dizide Mert Yazıcıoğlu ile birlikte "Ceren" karakteriyle başrol oyuncu olarak yer aldı.

2019-2021 yılları arasında Netflix yapımı olan Atiye dizisinde rol aldı. Yine 2019 yılında Hazar Ergüçlü ve Dilan Çiçek Deniz ile birlikte, Elidor'un kadınlar gününe dikkat çekmek amacıyla yapılan #BizYokuz isimli kampanyasında yer aldı.

2021 yılında Masumlar Apartmanı adlı dizinin 2. sezonuna dahil oldu ve Rüya karakterine hayat verdi. 2022 yılında LCV (Lütfen Cevap Veriniz) adlı filmde başrolde yer almıştır.

ÖZEL HAYATI

Şenolsun, Türk aktör Mehmet Ozan Dolunay ile yaklaşık üç buçuk yıldır birliktelikten sonra çift 2019'da ayrıldı.

 Melisa Şenolsun 2020 yılında yönetmen Umut Evirgen ile ilişki yaşamaya başladı. 2021 yılında Evirgen ile ayrıldı.