Kim kimdir?

Melisa Sözen kimdir?

Melisa Sözen, Fransa’da yayınlanan polisiye dizisi “Le Bureau des Légendes”ta yer aldı. Yaşanan gelişme sonrası Melisa Sözen hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı. Peki, Melisa Sözen kimdir, sevgilisi kim? Melisa Sözen kaç yaşında, nereli? Melisa Sözen hangi dizilerde rol aldı? İşte merak edilenler...

Abone Ol

MELİSA SÖZEN KİMDİR?

Melisa Sözen 6 Temmuz 1985, İstanbul doğumlu Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur.

NEREDE EĞİTİM ALDI?

6 Temmuz 1985 tarihinde İstanbul'da doğan Sözen, Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümünü bitirdi. Çeşitli tiyatro oyunları, film ve dizilerde görev aldı.

KARİYER HAYATI NASIL BAŞLADI?

2004-2005 yılları arasında yayınlanan, ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın yazdığı ve yönettiği Çemberimde Gül Oya'da "Feriha" rolünü canlandırmıştır. 2008 yılının yazında NTV'de Dünyayı Kurtaran Kadın isimli, çevre hakkında bilinçlendirmeye dayalı bir televizyon programı sundu.

2009 yılında Casus Kızlar: Her Şey Nasıl Başladı? filminde "Clover" karakterini seslendirdi. Aynı sene içinde de çekimleri Mardin'de gerçekleştirilen Bir Bulut Olsam'da Narin Bulut karakterini canlandırmıştır.

2012-2013 sezonunda Şubat adlı dizide "Yağmur" ve "Sabah" karakterlerini canlandırmıştır. Ayrıca Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu adlı filminde "Nihal" karakterini canlandırmıştır.

2014-2015 sezonunda Çağ Çalışkur'un yönettiği, Craft Tiyatro'da sergilenen Kalp Düğümü adlı oyunda rol aldı. 2015'te yayımlanan Beş Kardeş isimli dizide rol aldı.

Uzun süren bir aradan sonra Sözen, ekranlara 2020 yılında TV8'de yayımlanan Kırmızı Oda dizisindeki "Ayla" karakteriyle döndü. Dizideki dikkat çeken performansıyla konuk oyuncu olarak takdir toplamıştır.

Sözen, Perihan Mağden'in Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? kitabından uyarlamasında da başrol oynamıştır. Dizi 24 Şubat 2023 tarihinde Netflix'te gösterime girdi.

SEVGİLİSİ KİM?

Melisa Sözen, uzun yıllardır Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin ile gözlerden uzak bir aşk yaşıyor.