Para politikasındaki değişikliklerin etkisiyle, Türkiye'nin enflasyonla mücadelesinde önemli adımlar atılmasının ardından görünümün pozitife çekildiği belirtildi.

Moodys.jpeg

Moody’s tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin para politikasındaki değişimlerin enflasyonu sürdürülebilir seviyelere indirme ihtimalini artırdığına dikkat çekildi. Raporda, manşet enflasyonun kısa vadede artabileceği, ancak enflasyon dinamiklerinin değişmeye başladığına dair işaretler olduğu ve bu durumun "para politikasının güvenilirliği ve etkinliğini yeniden kazandığının göstergesi" olduğu vurgulandı.

Moodys 2093371

Turkcell ve TÜBİTAK iş birliği ile Kuantum Teknolojileri Ayna Komitesi kuruldu Turkcell ve TÜBİTAK iş birliği ile Kuantum Teknolojileri Ayna Komitesi kuruldu

Ekonomi uzmanlarına göre, enflasyonun yılın ikinci yarısında ılımlaşmaya başlaması bekleniyor ve yıl sonunda yüzde 45 civarında olması öngörülüyor. Moody’s raporunda ayrıca, parasal sıkılaştırmanın Türkiye'nin dış dengesizliğini azaltma ve Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini yeniden yapılandırma olasılığını artırdığına dikkat çekildi. Bu adımların, ülkenin dış şoklara karşı kırılganlığını azaltabileceği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi