Gıda Dedektifi hesabı sahibi Musa Özsoy hakkında, Ülker Grubu'na yönelik yaptığı şikayetler sonrası hukuki süreç başlatıldı inernette kısa sürede duyuruldu. İşte Musa Özsoy'un hayatı ve Gıda Dedektifi projesi hakkında detaylar:

Musa Özsoy (2)

Musa Özsoy Kimdir ?

Musa Özsoy, 1983 yılında İstanbul Fatih'te dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans programına başladı. Ancak şehir planlama eğitimi sırasında aldığı sosyoloji, kent sosyolojisi ve antropoloji dersleriyle birlikte, endüstriyel gıda ürünleri üzerine araştırmalar yapmaya başladı.

Musa Özsoy (1)

2010 yılında serbest şehircilik faaliyetlerine adım atan Musa Özsoy, bir süre sonra sağlık sorunları yaşayınca endüstriyel gıda ürünleriyle ilgili çalışmalarını derinleştirdi. 2016 yılı Mart ayında tüketici farkındalığını artırmak ve etiket okuma bilincini geliştirmek amacıyla Gıda Dedektifi sosyal medya hesabını kurdu.

Musa Özsoy (6)

Gelinim Mutfakta stüdyo şefi Yiğit Bey kimdir? Gelinim Mutfakta stüdyo şefi Yiğit Bey kimdir?

Gıda Dedektifi Nedir?

Gıda Dedektifi hesabı, 2017 yılında Instagram üzerinde başlatılan bireysel bir farkındalık projesidir.

Gida Dedekti̇fi̇

Musa Özsoy'un liderliğinde yürütülen bu proje, tamamen endüstriyel gıda ürünlerinin etiket verileri üzerinden tüketici bilincini artırmayı hedefler. Kurulduğu günden bu yana büyük ilgi gören hesap, ilk 6 ayda 350 bin takipçiye ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Bugün ise Instagram dışında da 5 farklı platformda 1,5 milyonu aşkın takipçiye sahiptir.

Gıda Dedektifi projesi, Türkiye'de etiket okuma farkındalığının ve tüketici bilincinin geliştirilmesine büyük katkı sağlamaktadır. Musa Özsoy'un öncülüğünde yürütülen bu projenin toplum üzerinde olumlu bir etki yarattığı ve gıda güvenliği konusunda tüketicileri bilinçlendirdiği belirtilmektedir.

Musa Özsoy (7)

Yakalama Kararı

Son günlerde, Ülker Grubu'na yönelik yapılan şikayetlerin ardından Musa Özsoy hakkında hukuki süreç başlatıldı. Yakalama kararı çıkarılan Musa Özsoy'un, Gıda Dedektifi hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar ve eleştiriler nedeniyle hedef haline geldiği ifade edilmektedir.

Musa Özsoy (3)

Şu an için Musa Özsoy'un konuyla ilgili bir açıklama yapmadığı bilinmektedir. Gıda Dedektifi projesinin geleceği ve Musa Özsoy'un hukuki durumu ise merakla beklenmektedir.

Musa Özsoy (5)

Bu gelişmeler, tüketiciler arasında büyük yankı uyandırırken, gıda güvenliği ve tüketici hakları konularında daha fazla tartışma yaratması beklenmektedir.

Musa Özsoy (4)

Kaynak: Haber Merkezi