İçişleri Bakanı'nın açıkladığına göre, ülke genelinde gerçekleştirilen NARKOÇELİK-39 operasyonları, zehir tacirlerine karşı büyük bir darbe vurdu. 44 ildeki operasyonlar sonucunda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve yakalanan şüpheliler, toplumda sağlanan güvenliğin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Rusya’dan Ukrayna’ya saldırı Rusya’dan Ukrayna’ya saldırı

Tutuklama asayiş-3

İçişleri Bakanı, 44 ilde düzenlenen NARKOÇELİK-39 operasyonları sonucunda 470 kg uyuşturucu madde ve 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonlar, 681 ekip ve 1,876 personelin katılımıyla gerçekleştirildi ve 293 zehir taciri ile sokak satıcısı yakalandı.

Tutuklama asayiş-4

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapılan bu geniş kapsamlı operasyonlar, İstanbul, Gaziantep, İzmir ve daha birçok ilde eş zamanlı olarak yürütüldü. Öne çıkan operasyonlar arasında İstanbul'da 4 milyon 565 bin adet uyuşturucu hap ile 14 hap basma makinesi ele geçirilmesi dikkat çekiyor.

Tutuklama asayiş-5

Mersin'de 262 kg metamfetamin, Gaziantep'te 124 kg ve Diyarbakır'da 58 kg skunk bulundu. Antalya'da 8 kg esrar ve İzmir'de 5,5 kg kokain ele geçirildi. Bakan, "Bu mücadelede kararlılığımız sürecek; halkımızın güvenliği için durmadan çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi