Kültür Sanat

Netflix 18 Ekim 2024 TOP 10 listesinde hangi yapımlar var?

Milyarlarca kullanıcıya sahip dijital platform Netflix, bünyesinde farklı kategorilerde binlerce yapım bulunduruyor. Dizi, film, belgesel, animasyon izlemek isteyenlerin çok geniş listelere erişebildiği bu platformda günün TOP 10 listesini paylaştık. İşte 18 Ekim en çok izlenenleri...

Abone Ol

Dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde kullanılan dijital izleme platformu Netflix, Türkiye'de de milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. İçerisinde binlerce içeriğin bulunduğu bu platforma oldukça kaliteli ve en çok izlenme sayılarına ulaşan yapılar bulunuyor. Peki, Bu hafta Türkiye'de en çok izlenen yapımlar hangileri oldu? Netflix günün TOP 11 listesinde hangi yapımlar var? İşte, Netflix günün TOP 10 listesi...

NETFLİX TÜRKİYE 18 EKİM TOP 10 DİZİ LİSTESİ

1-Erşan Kuneri: 70'ler erotik sinemasında büyük bir başarı yakalayan Erşan Kuneri, farklı türlere de el atmaya karar verir. Kuneri, sektörden partnerleri olan Alev, Altın Oran, Miki Muammer, Seyyal, Kaya Akın, Firdevs ve Payro Kemal ile birlikte farklı film türlerini denemek için harekete geçer.

2-Aşkın Gerçek Yüzü: Amalfi Sahili'ndeki prestijli bir otelin başında bulunan Gabriella, altmışlı yaşlarını gururla sergileyen zarif bir kadındır. Üç çocuğu artık büyümüştür ve hayat onu artık pek fazla sürprizle karşılamıyor gibi görünmektedir. Ta ki en büyük oğluyla aynı yaşta olan, ona karşı konulmaz ve korkutucu bir çekicilik katan, canlı, özgür ruhlu bir çocuk olan Elia ile tanışana kadar. Aradaki yaş farkına rağmen Gabriella kendini bir sevgili olarak yeniden keşfeder. Elia için her şeyi, hatta çocuklarıyla olan ilişkisini ve onların mirasını bile riske atmaya hazırdır.

3-Nobody Want This: Nobody Wants This, cinsellik konulu yayınlar yapan agnostik bir podcast sunucusu ile sevgilisinden yeni ayrılmış bir haham arasındaki beklenmedik ilişkiye odaklanıyor. Farklı yaşamları ve ailelerine rağmen bu ilişkiyi sürdürmeyi başarabilecekler midir?

4-Outer Banks: John B, zenginler ve fakirler arasında bölünmüş bir adada yaşayan bir gençtir. Garsonluk yapıp, tekne kiralayarak günlerini geçiren John B ve üç arkadaşı, birlikte güzel vakit geçirmek için ellerinden geleni yapar. Bir gün mavi sularda gezerken batık bir tekne bulan John B, bunun yıllardır kayıp olan babası ile bağlantılı olabileceğinden şüphelenir. Babasının ortadan kaybolmasıyla ilgili olan efsanevi hazineyi bulmaya karar veren John B, üç arkadaşı ile birlikte harekete geçer.

5-Canavarlar: Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikâyesi, 1996 yılında ebeveynlerini öldürmekten hüküm giymiş iki erkek kardeş olan Lyle ve Erik Menendez'in hikayesini konu ediyor. 1989 yılında ebeveynlerini evlerinde vahşice vurarak öldüren kardeşler, ilk polis soruşturmasından sıyrılıp ailelerinin servetiyle lüks bir yaşam sürdü. 1996 yılında ise mahkum edilen kardeşler, şartlı tahliye imkanı olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldılar.

6-Pera Palas'ta Gece Yarısı: Genç bir gazeteci olan Esra, Pera Palas Oteli hakkında bir yazı yazmakla görevlendirilir. Bu yüzden otele giden Esra, gezdiği odalardan birinin 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu keşfeder. Bu inanılmaz keşfi sayesinde zamanda yolculuk yapan Esra, bu sayede Mustafa Kemal Atatürk'e karşı düzenlenen bir kompodan haberdar olur. Artık Esra Türkiye tarihinin akışını ve geleceğini korumak zorundadır. Ancak Esra bu sırada Halit adındaki gizemli bir adamla tanışmasıyla aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlar.

7-Prison Break: Haksız yere suçlandığını düşündüğü abisini hapishaneden kurtarmak isteyen Michael Scofield, nerdeyse kusursuz bir plan yapar. Lincoln Burrows'a yüklenen suç, kendilerini temize çıkarabilecekleri bir suç değildir. Devletin de işin içine karıştığını öğrendiklerinde kaçmaktan başka çareleri kalmaz. Michael planını uygulamaya sokar ve kaçış başlar.

8-Emily in Paris: Emily, Şikago’da yaşayan genç bir kadındır. Pazarlama yöneticisi olan Emily, hiç beklemediği bir anda rüya gibi bir iş fırsatı yakalar. Kariyeri için çok önemli olan bu teklifi geri çevirmeyen Emily, yeni işi için Paris’e taşınır. Yeni bir hayata başlayan Emily, bir yandan yeni işine adapte olmaya çalışırken bir yandan da ailesini, arkadaşlarını ve ilişkisini idare etmeye çalışır.

9-Kadim Uygarlıklar Amerika Kıtası: Bazıları Türkiye'de bulunan  bir yeraltı şehrinden Miami açıklarındaki bir kaya oluşumuna kadar, farkı yerledeki antik bir felaketinin izlerinin bulunduğuna inanıyor.

10-Lost: Oceanic Havayolları’nın Sidney-Los Angeles seferini yapan 815 sefer sayılı uçağı, okyanus üzerinden geçerken, manyetik bir alana kapılarak büyük bir adaya düşer. Fakat önceleri sıradan, tropik bir ada gibi görünen bu kara parçasının, kazazedelerin her birinin hayatını farklı biçimde değiştireceğinden habersizdirler. Adada sandıklarından daha fazla zaman mahsur kalan Oceanic Havayolları yolcuları her gün yeni bir sürprizle karşılaştıkları bu gizemli adada hayatta kalabilmek ve ne olursa olsun bir yolunu bulup adadan kurtulmak ya da anakaraya haber ulaştırmak için mücadeleye girerler. Öte yandan hem ormanın derinliklerinden gelen 'Diğer ada sakinleri', kara bir duman, silahlı bir Fransız kadın, üniformalı iskeletler, terkedilmiş ambarlar adadan kurtulmak isteyenleri bekleyen cevaplanmamış sorular...

NETFLİX TÜRKİYE 18 EKİM TOP 10 FİLM LİSTESİ

1-Saldırı: Bir savcı, görevine son verilen bir polis memurundan yardım ister ve ona bir banka soygunu vakasını çözmesi karşılığında eski hayatına geri dönme fırsatı sunar.

2-Uprising: Joseon döneminde, savaşın ardından çalkantılı bir dönemde geçen Uprising, birbirine düşman olan iki çocukluk arkadaşının hikayesini konu ediyor. Cheon-young bir zamanlar köleydi ve şimdi Joseon'un en iyi kılıç ustalarından biridir. Çocukluğunda arkadaşlık kurduğu eski ustası Jong-ryeo ise artık Kral Seonjo'nun koruması olarak görev yapmaktadır. Cheon-young ve Jong-ryeo, bir gün savaşın kaosunda beklenmedik bir şekilde karşı karşıya gelirler.  Farklı saflarda savaşan ikili, artık birbirlerinin düşmanıdır.

3-The Platform 2: Gizemli bir lider, dikey hücrelerden oluşan acımasız bir sistemde kendi kanunlarını dayatırken yeni gelen biri, şaibeli yiyecek dağıtım yöntemine karşı mücadele eder.

4-Yalnız Gezegen: Gürcistan ormanlarında geçen Yalnız Gezegen, birbirine aşık genç nişanlı çift Alex ve Nica'nın Kafkas Dağları'nda geziye çıkmasıyla başlar. Bölgeyi iyi bilen Dato'yu rehber olarak alan çift, ormanları dolaşmaya başlarlar. Romantik bir gezi olarak başlayan yolculuk, ormanın derinliklerine gidildikçe yerini sosyal yaşama alışkın bireyler arasında gerilime sebebiyet veren manzaralara bırakır. Saatlerce yürürler , birbirlerine hikayeler anlatırlar, oyunlar oynarlar ama bir hareket sadece 3 sn süren bir hareket hemen başlayıp biten bir hareket ama bir kere yapıldı mı geri alınamayan bir hareket herşeyi değiştirecektir. Ormanın tam ortasında, toplumdan uzak ve vahşi yaşamın içerisinde genç çifti bekleyenler bir sadakat ve erkeklik sınavından başka bir şey değildir.  

5-The Predator: Predator, tehdit altında olan insan ırkını, ölümcül Predator ırkından korumaya çalışan bir ekibin mücadelesini anlatıyor. Küçük bir çocuğunun yaptığı yanlışlık, evrenin en ölümcül avcıları olan Predator ırkının gezegene geri dönmesine neden olur. Onlar artık hiç olmadığı kadar güçlü, zeki ve ölümcüldür. Irk kendilerini diğer türlerden topladıkları DNA örnekleri ile oldukça geliştirmiştir. İnsanlık büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. İnsan ırkının sona ermesini ise sadece eski askerler ve hoşnutsuz bir fen öğretmeninden oluşan uyumsuz bir ekip engelleyebilir.

6-Resident Evil Racon Şehri: Resident Evil: Raccoon Şehri, tüm dünyada yayılan bir vahşetin Raccoon Şehri'ni ele geçirdiği gün yaşananları konu ediyor. Raccoon, bir zamanlar ilaç devi Umbrella Corporation’ın hızla gelişen yuvasıydı. Ancak Raccoon artık ölmekte olan bir şehirdir. Şehirden ayrılan şirket ardında çorak toprak ve yerin altında günden güne büyüyen bir kötülük bırakır. Çok geçmeden kötülük gün yüzüne çıkar. Yaşanan vahşetten sağ kurtulmayı başaran bir grup insan, Umbrella’nın ardındaki gerçeği keşfetmek ve hayatta kalabilmek için birlikte hareket etmek zorunda kalır.

7-Black Adam: Black Adam, antik tanrıların kudretine denk özel güçler kazanan ve binlerce yıl tutsak kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan anti-kahraman Black Adam’ın hikayesini konu ediyor. 5000 yıl önce Black Adam, antik tanrıların güçlerine sahip olur. Hapis kaldığı mezarından kurtulduktan sonra Black Adam, daha önce benzeri görülmemiş adalet biçimini modern dünyaya uygulamak için harekete geçer.

8-Tam Bir Centilmen: Dışarıdan lüks ve parıltılı bir dünyada kendine yer edinmiş bir adam olarak görülen Saygın, zengin kadınların gözdesi, baştan çıkarıcı ve duygusuz bir avcı olarak tanınır. Ancak bu görünüşün ardından bambaşka gerçekler vardır. Saygın, kadınlara istediklerini, içten içe arzulayıp dile getirmedikleri duygusal tatmini sunan bir adamdır. Kadınlara kendisini özel hissettirmeyi başaran Saygın, “kendi mutluluğum nerede?” sorusunu kendisine sormaktan kaçınır. Saf bir genç olan Nehir ile tanışmasıyla Saygın’ın hayatı alt üst olur. 

9-Aşkı Ararken: Uzun ve yıpratıcı Irak turundan sonra deniz komandosu, kendisine savaş sırasında uğur getirdiğine inandığı bilinmeyen bir kadının peşine düşüyor ve bu onu Louisiana'ya kadar sürüklüyor. Bu güçlü ve etkileyici öykü, aksiyon ve romantizmle harmanlanmış bir drama olarak karşımıza çıkıyor. Savaşın çarpıcı ve acı gerçeklerinden uzağa, bir askerin içten içe yaşadığı duygusal yolculuğu izleyiciye işliyor. Kendisine şans getirdiğine inandığı gizemli bir

10-Belalı İş: Haksız yere cinayetten suçlu bulunan sakar bir elektronik cihaz satıcısı, masumiyetini kanıtlamaya çalışırken polis teşkilatındaki yolsuzluk ve komplolarla karşılaşır.