Kim kimdir?

Nevzat Çelik kimdir? Neden gözaltına alındı?

İzmir yangını ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şair Nevzat Çelik evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Yaşanan gelişmeler sonrası Nevzat Çelik hakkında araştırmalar hız kazandı. Nevzat Çelik kimdir? Neden gözaltına alındı? İşte detaylar...

Abone Ol

NEVZAT ÇELİK KİMDİR?

Nevzat Çelik 15 Mayıs 1960; Boyabat, Sinop doğumlu, Türk şair ve romancı.

1960'ta Boyabat'ta doğan Nevzat Çelik, 1965'te ailesiyle birlikte İstanbul'a geldi. 

1984'te Şafak Türküsü adlı şiir dosyası Akademi Kitabevi Şiir Ödülü birincilik ödülünü alarak kitaplaştı. 1985 yılında İTÜ İşletme Fakültesi Öğrenci Derneği tarafından ülke çapında yapılan şiir yarışmasına bir şiiri ile katıldı ve bu yarışma 1986 yılında sonuçlandı, Çelik'in şiiri yarışmaya katılan 1350 kadar şiir arasından ilk ona girdi ama birinci olamadı. 1987'de Müebbet Türküsü adlı şiir kitabı Poetry International ve Hasan Hüseyin Şiir Ödülünü aldı. Daha sonra hiçbir yarışmaya katılmadı.

 1990'da iki şiir kitabı daha çıkardı; Suda Seken Hayat ve Yağmur Yağmasaydı. 1998 Ekim ayında Sevgili Yoldaş Kurbağalar adlı şiir kitabı, 2005 Nisan'ında ise ilk romanı Bağışlanmış Hüzün yayımlandı.

Yaşamını Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sürdürüyor.

NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Nevzat Çelik, İzmir'de 15 Ağustos'ta başlayan ve bugün kontrol altına alınan yangına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Canım #izmiryanıyor... Gavur İzmir değil, #TürkiyeYanıyor! Koltuğuna yapışmış iktidar, aynada saçını tarıyor!" ifadelerini kullandı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu paylaşımını nedeniyle evine gelen polislerce gözaltına alındığını duyurdu. Çelik, ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

Duruma tepki gösteren Çelik, "Hiç mi görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım? Hiç mi eleştirmeyelim? Ne isteniyor? Mahalle yanarken hep saçımızı mı tarayalım? Peki, nasıl insan kalalım?" dedi.