Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy 103 yaşında hayatını kaybetti. Bu gelişme sonrası Nilüfer Gürsoy'un hayatı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, Nilüfer Gürsoy kimdir? Nilüfer Gürsoy kaç yaşında, nereli? Nilüfer Gürsoy neden öldü? Nilüfer Gürsoy'un eşi Ahmet İhsan Gürsoy kimdir? Nilüfer Gürsoy'un kaç çocuğu var? İşte detaylar...

MasterChef Türkiye Şirin Sadegzade kimdir? MasterChef Türkiye Şirin Sadegzade kimdir?

Nilüfer Gürsoy

NİLÜFER GÜRSOY KİMDİR?

Nilüfer Gürsoy, 1 Haziran 1921 tarihinde Bursa'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'ni bitirdi. Doktora yaptı, üniversitede klasik filoloji asistanı olarak görev yaptı. Aktif siyaset hayatına 27 Mayıs Darbesinden sonra girdi. 1961 Genel Seçimlerinde Adalet Partisi listesinden Bursa milletvekili seçildi. Kasım 1970'te Ferruh Bozbeyli önderliğinde Adalet Partisinden istifa eden senatör ve milletvekillerinden biridir. Bu hareket, Demokratik Partiyi kurmuştur. Olay Türk siyasi tarihinde 41'ler diye anılmıştır. Partinin, Genel başkanlığa Ferruh Bozbeyli seçilmiştir. Yüksel Menderes, Sadettin Bilgiç, Talat Asal, Faruk Sükan, Aydın Menderes ve Mutlu Menderes ile birlikte parti yönetiminde yer almıştır. 26 Mart 1975'te parti bölünmüştür. Başta Sadettin Bilgiç ve Mutlu Menderes olmak üzere 12 milletvekili ile tekrar Adalet Partisine geçmiştir. Bir sonraki seçimlere katılmadı ve 12 Eylül Darbesi gelmeden aktif siyasetten tamamen çekilmiştir.

Gürsoy, 2015 yılında babasının kitaplarının da olduğu 20 bin kitaplık koleksiyonunu Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi'ne bağışladı. 2 Temmuz 2024 tarihinde 103 yaşında hayatını kaybetti.

Nilüfer Gürsoy Kimdir

NİLÜFER GÜRSOY'UN EŞİ KİMDİR?

Nilüfer Gürsoy'un eşi Ahmet İhsan Gürsoy'dur. 

Kütahya'nın Gediz ilçesinde 1913 yılında dünyaya gelen Ahmet İhsan Gürsoy, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra bir süre serbest doktor olarak çalıştı. 1946-1960 yılları arasında Meclis'te bulundu.

Ahmet İhsan Gürsoy, Emine Gürsoy Naskali, Akile Gürsoy ve Ayşe Bilge Gürsoy'un babasıdır. 15 Ağustos 2008 Cuma günü İstanbul'da öldü. İstanbul Galip Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra, Ankara"da Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Haber Merkezi