Çağdaş Atan kimdir? Çağdaş Atan kimdir?

Milli eskrimci Nisanur Erbil, merak edilen isimler arasında. Peki, Nisanur Erbil kimdir? Nisanur Erbil kaç yaşındadır? Nisanur Erbil nerelidir? İşte tüm merak edilenler...

Nisanur Erbil Olimpiyat

NİSANUR ERBİL KİMDİR?

Nisanur Erbil, 22 Nisan 2003'te Samsun'da doğmuştur. 2013-2014 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir projesi olan yetenek taramasında potansiyeli fark edilmiş ve bunun için Ankara'ya gitmiştir. Erbil, ilk olarak voleybolda daha sonra eskrimde yer almıştır.

Nisanur Erbil Kimdir

13 yaşında başladığı sporculuk kariyeri 3 senelik olmasına karşın, 2018 yılında Rusya'nın Soçi şehrinde Uluslararası Eskrim Federasyonu (FIE) tarafından düzenlenen 1.787 eskrim sporcusunun yer aldığı Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonasında millî takımın içinde yer almış ve bronz madalyanın sahibi olmuştur. Bir sonraki sene 2019 yılında İtalya'nın kenti Foggia'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonasında, Yıldız Kadınlar Kılıç kategorisinde altın madalya kazanmıştır.

Nisanur Erbil Paris

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli eskrimci Nisanur Erbil, Fransız rakibi Sara Balzer 15-5 yenilerek elendi.

Kaynak: Haber Merkezi