Galatasaray’da yönetim kademelerinde yaşanan değişimler hız kesmeden devam ediyor.  Gazeteci Savaş Çorlu'nun haberine göre Tecrübeli isimlerden biri olan Niyazi Yelkencioğlu'nunda kulüpten ayrıldığını açıkladı. Ali Yüce'nin ardından gelen bu istifa, Galatasaray camiasında büyük bir üzüntüye yol açtı. Yelkencioğlu’nun Galatasaray’a olan katkıları ve uzun yıllara dayanan yönetim tecrübesi, bu ayrılığın etkilerini daha da derinleştiriyor. Peki, Galatasaray'dan ayrılan bu köklü isim kimdir ve kulübe ne gibi katkılarda bulunmuştur?

Niyazi Yelkencioğlu (1)-2

Niyazi Yelkencioğlu kimdir?

Niyazi Yelkencioğlu’nun doğum tarihi ve yeri nedir?

Niyazi Yelkencioğlu, 1955 yılında Kandıra'da doğmuştur.

 Eğitim geçmişi nedir?

 Niyazi Yelkencioğlu, Galatasaray Lisesi'nin 107. dönem mezunudur. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

İş dünyasında hangi şirketleri kurmuştur ve hangi pozisyonlarda görev almıştır?

Yelkencioğlu, Ereks İhracat, İthalat ve Ticaret A.Ş., Yelkencioğlu Sigorta Aracılık Hizmetleri, Kandıra Mandacılık ve Gıda Sanayi ve Bufala Süt Ürünleri Sanayi gibi şirketlerin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Niyazi Yelkencioğlu (1)

Galatasaray ile olan ilişkisi nedir?

Niyazi Yelkencioğlu, Galatasaray camiasında önemli bir figürdür. 1999-2003 yılları arasında Galatasaraylılar Derneği’nde, 2002-2006 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü’nde ve 2002-2005 ile 2015-2016 yılları arasında Galatasaray Sportif A.Ş.’de Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.

Demet Akalın'dan Müge Anlı'ya cevap! Demet Akalın'dan Müge Anlı'ya cevap!

Niyazi Yelkencioğlu (2)

Niyazi Yelkencioğlu’nun kişisel hayatı hakkında ne biliniyor?

Yelkencioğlu evli ve bir oğlu vardır. Ayrıca İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Niyazi Yelkencioğlu (1)-1

Kaynak: Haber Merkezi