CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar hakkında araştırmalar internette hız kazandı. Peki, Nurten Yontar kimdir? Nurten Yontar kaç yaşında, nereli? Nurten Yontar kanser mi? İşte detaylar...

Nurten Yontar

NURTEN YONTAR KİMİDİR?

Nurten Yontar, 1965 yılında Bulgaristan Kırcaali'de doğdu. Yontar, 1977 de göç anlaşması ile İstanbul Gaziosmanpaşaya yerleşti. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü mezunudur. Yüksek lisans eğitimini de aynı bölümde tamamlamıştır. Yontar, 25 yıl özel sektörde ( Hayat ve Emeklilik Sigorta sektörü) insan kaynakları, muhasebe ve finans müdürlüğü yapmış ve 2007 yılında emekli olmuştur. 2007 yılına kadar CHP İstanbul Gaziosmanpaşa pasif üyesiydi. Geçirdiği hastalık sebebiyle 2007 yılında Tekirdağ yerleşme kararı almış ve o tarihten bu yana  Süleymanpaşa Namık Kemal Mahallesinde ikamet etmektedir.

Orhan Erdemir evli mi? Orhan Erdemir'in eşi kim? Orhan Erdemir evli mi? Orhan Erdemir'in eşi kim?

Nurten Yontar, Tekirdağ yerleştikten sonra CHP'de; sandık, okul sorumlu ve müşahiti, mahalle sorumlusu görevlerini üstlenmiştir. Tekirdağ Merkez İlçe Kadın Kolu yönetiminde, 2015'te atanan Süleymanpaşa ilçe yönetiminde sayman olarak, 2015-2017 yılları arasında Tekirdağ İl yönetiminde sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. Yontar, 2018 - 2019 yılları arasında Tekirdağ İl yönetiminde yönetim kurulu üyesiydi. Ocak 2018 yılında yapılan Tekirdağ İl Kadın Kolları seçiminde İl Başkanı olarak seçilmiştir. 2020 yılındaki Kadın kolları seçiminde Kadın delegelerin seçimi ile ikinci dönem başkan seçilmiştir. 2019 Yerel seçimlerinde Süleymanpaşa Belediye Meclis üyesi seçilmiştir.

2020 yılının Aralık ayında CHP'nin kurmuş olduğu Balkan masası Tekirdağ il temsilciliği görevini üstlenmiştir. Nurten Yontar; Atatürk Düşünce Derneği Türk Kızılay Derneği üyesi, Tekirdağ Düşünce Topluluğu Saymanı ve Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri derneği Başkan yardımcısıdır.

Nurten Yontar, TBMM 28. dönem Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ milletvekilidir.

Nurten Yontar Peruk

MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİ

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na dikkat çekti. Yontar, konuşmasının sonunda peruğunu çıkardı. Yontar'ı Genel Kurul'da bulunan tüm vekiller ayakta alkış aldı. 

Kaynak: Haber Merkezi