Ali Koç ile tartışması gündemde yer alan Ogün Altıparmak Kimdir? Ogün Altıparmak Nereli ve Kaç Yaşında? soruları arama motorlarında araştırılıyor. Peki, kimdir Ogün Altıparmak? İşte detaylar...

OGÜN ALTIPARMAK KİMDİR?

Ogün Altıparmak 10 Kasım 1938; Adapazarı, Sakarya doğumlu, eski Türk millî futbolcu, teknik direktör ve spor yazarı. Süper Lig tarihindeki Fenerbahçeli ilk gol kralıdır.

indir-27

Kadir Aydar kimdir? Neden eden siyasi yasak getirildi? Kadir Aydar kimdir? Neden eden siyasi yasak getirildi?

KULÜP KARİYERİ NASIL BAŞLADI?

Futbola 1950'li yılların sonunda Karşıyaka'da başladı. 

Golcülüğü ile dikkat çeken Ogün Altıparmak, 1970-1971 sezonunda 16 golle gol kralı oldu.

150470-ogun-altiparmak-tan-sok-aciklamalar-50d98bbcdf043

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Türkiye millî futbol takımında da toplam 32 defa forma giydi ve bu maçlarda 6 gol kaydetti, iki maçta da kaptanlık yaptı.

ÖZEL HAYATI HAKKINDA MERAK EDİLENLER
İzmir Ticaret Lisesi ve ardından İzmir Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu'ndan mezun olan Ogün Altıparmak, vatani görevini 1964 yılında yedek subay öğretmen olarak yaptıktan sonra İzmir İktisadî ve Ticari İlimler Akademisi'ne kaydoldu ve lisans öğrenimini burada tamamladı.

1480

Esin Ayyıldız ile evli olup, Okan ve Batur adında iki erkek çocuğa sahip olan Ogün Altıparmak'ın küçük oğlu Batur AltıparmakFenerbahçe'nin altyapısından yetişip, bu takımda profesyonel olduktan sonra sırasıyla Gaziantepspor, Çengelköyspor, tekrar Fenerbahçe, MKE Ankaragücü, Zeytinburnu ve Şekerspor'da forma giymesini müteakip 2001'de futbolu bırakarak menajerliğe başladı.

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen